İki kere oy kullandı, bir de paylaştı

Ekşi Sözlük'te yer alan bir başlık yurt dışı sandıklarıyla ilgili bir durumu ortaya çıkardı. Bir gurbetçi iki kez oy kullanmış, üstelik bunu sosyal medya hesabından da paylaşmış. Bu durum mükerrer oy tartışmalarını da beraberinde getirdi.

İki kere oy kullandı, bir de paylaştı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
19 Haziran 2018 Salı 16:04

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 51 ülkedeki 90 temsilcilikte oy verme işlemi sona ererken, bugün Ekşi Sözlük'te açılan bir başlık çok konuşulacak bir durumu gündeme getirdi: Mükerrer oy (birden fazla oy verme durumu).

Ekşi Sözlük'te yer alan bazı ekran görüntülerine göre bir gurbetçi, Belçika ve
İzmir Adnan Menderes Havalimanında iki kez oy kullanmış. Üstelik bunu sosyal medya hesabından da paylaşmış. Yorum olarak gelen tepkilere de "bu seferlik böyle oldu, nasip diyeyim" diye karşılık veren gurbetçi, "olur mu hiç öyle?" diye tepki gösteren bir başka yoruma da "demek ki oluyormuş, olmayacak diye bir şey yok" diye karşılık veriyor.

Ekşi Sözlük'te bazı kullanıcılar ise mükerrer oyun önüne geçebilmek için "seçmen mürekkebi geri gelsin" diye çağrıda bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

İbbrahim En beğenilen yorum
Ninni de ninni ....yurt dışı oyların alaýı geçersiz .özellikle elçiliklerde verilen!!!!! ..kapılarda o kadar .üçkağıt yapamıyorlar..ysk da buna çanak tutuyor
delilo
yerseniz
Sait
Sengul Erdogan 41 Min · ARKADAŞLAR BEN FACBOOK DA SIZLERE BIR ŞAKA YAPMAK ISTEDIM ODA EŞEK ŞAKASI OLDU OYUMU IKI SEFER KULLANDIM DEMIŞTIM ZATEN BOYLE BIRŞEY MUMKUN DEGIL HERKESIN BILDIGI GIBI BEN OYUMU BRUXELDE KULLANMADIM SADE FOTOGRAF CEKINDIM.OYUMU IZMIR HAVAALANINDA KULLANDIM .SIZLERE BOYLE BIR ŞAKA YAPTIGIM ICIN HERKESDEN OZUR DILIYORUM ... diyor ancak Brüxelde Sandik basinda Oypusulasiyla nasil resim cektirebiliyor diye soruyorum bende!!!