için kaldı

İdlib'de Beyaz Baretliler'e saldırı düzenlendi

Esad ve Rus savaş uçaklarının arama kurtarma çalışmaları yürüten sivil savunma (Beyaz Baretliler) ekibine saldırı anı an be an kameralara yansıdı.

İdlib'de Beyaz Baretliler'e saldırı düzenlendi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
9 Eylül 2018 Pazar 15:26

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde Esed rejimi ve Rus savaş uçaklarının düzenlediği saldırı sonrası arama kurtarma çalışmaları yürüten sivil savunma (Beyaz Baretliler) ekibine saldırı kameralara yansıdı. 

Görüntülerde Han Şeyhun ilçesinin çevresine düzenlenen hava saldırısından sonra bölgede arama kurtarma çalışmaları yapan ve saldırı sonrası çıkan yangını söndürmeye uğraşan ekiplere saldırı düzenlendiği görülüyor. Saldırı anını anbean kaydeden ve yaralanan sivil savunma gönüllüsü Enes Diyab'ın kelime-i şehadet getirmesi dikkati çekiyor.

Çevredekilerden yardım isteyen sivil savunmacının yakınına yeni bir saldırı daha düzenleniyor. Bölgede bulunan sivillerin yardımıyla kısmen güvenli bir noktaya çekilen sivil savunma gönüllüsünün, daha sonra hastaneye götürülerek tedavi altına alındığı öğrenildi.

Beyaz Baretliler 2016 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmişti

Suriye'de 2013'te kurulan Sivil Savunma ekipleri, farklı mesleklere sahip 3 binden fazla Suriyeli çalışanıyla halkın yardımına koşuyor. 2016'da Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Beyaz Baretliler, çeşitli bölgelerde arama, kurtarma, ilk yardım faaliyetleri yürütürken, aynı zamanda belediye hizmetleri de sunuyor. Sivil Savunma'daki uzman ekipler de bölge halkını, mayın, el yapımı patlayıcı ve patlamamış bomba temizleme konularında bilinçlendiriyor.

Esed rejimi ve destekçilerinin hava ve kara saldırılarına maruz kalan sivillerin yardımına koşan Beyaz Baretliler, bombardımanlar sonucu enkaz altında kalan en az 115 bin sivilin hayatını kurtardı. 

Beyaz Baretliler şu ana kadar 255 gönüllü çalışanını kaybetti

Büyük bir özveri ile çalışan Beyaz Baretliler şu ana kadar 255 çalışanını kaybetti. Türkiye'de 2013'de AKUT tarafından eğitilen Sivil Savunma ekiplerinin kadrolarında 230 gönüllü kadın çalışan da bulunuyor. 

Rejim ve destekçilerinin saldırılarını ve işledikleri suçları belgeleyen Beyaz Baretliler, son günlerde rejimin ve destekçilerinin kara propagandasına maruz kalarak hedef gösteriliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar