İbrahim Kalın'dan Netanyahu tepkisi

Netanyahu'nun Batı Şeria'ya yönelik beyanı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Yeniden seçilirse bu 'demokrasi'nin mi yoksa işgalin mi zaferi olacak?" diye sordu.

İbrahim Kalın'dan Netanyahu tepkisi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
7 Nisan 2019 Pazar 12:57

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Batı Şeria'ya yönelik beyanını, işgali meşrulaştırmak için seçim politikasını kullanmasının bir başka örneği olarak nitelendirdi.

Kalın, Twitter hesabında İngilizce yaptığı paylaşımda, "Netanyahu'nun işgali meşrulaştırmak ve iki devletli çözümü baltalamak için seçim politikasını nasıl kullandığının bir diğer örneği. Yeniden seçilirse bu 'demokrasi'nin mi yoksa işgalin mi zaferi olacak? Batılı demokrasiler tepki gösterecek mi, yoksa sessiz kalmayı sürdürecek mi? Hepsine yazıklar olsun." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 9 Nisan'daki seçimden galip çıkıp yeniden başbakanlık koltuğuna oturması halinde işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "İsrail'e ilhak" etmeyi planladığını açıklamıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar