için kaldı

İBB'den İçişleri Bakanlığı'na 'özel teftiş' yanıtı: 86 bin çalışanımız zan altında bırakıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın 'özel teftiş' açıklaması ile ilgili "İBB ve 86 bin çalışanı sonuna kadar hukuk önünde haklarını arayacaktır" açıklaması yaptı.

İBB'den İçişleri Bakanlığı'na 'özel teftiş' yanıtı: 86 bin çalışanımız zan altında bırakıldı
Son Güncelleme: 27 Aralık 2021 Pazartesi 07:58
27 Aralık 2021 Pazartesi 07:58

İçişleri Bakanlığı, bazı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) personellerinin çeşitli 'terör örgütleri'ne üye olduğu iddiası ile ilgili 'özel teftiş' başlatıldığını açıkladı. İBB, konuya ilişkin açıklama yaptı. 86 bin İBB çalışanın zan altında bırakıldığı belirtilen açıklamada "Terör bağlantılı" kişiler ortada gezip, kamu kurumlarında iş buluyorsa bu sorun İBB’nin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı’nındır. Devletin en önemli bakanlıkları, siyasi polemik yerine, elindeki bilgi ve belgeleri devletimizin kurumu İBB ile paylaşmalıdır" denildi.

'ÇALIŞANLARIMIZ SONUNA KADAR HAKKINI ARAYACAKTIR'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Twitter'da yaptığı açıklama şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sosyal medyadan idare edilemez. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili 16 Aralık 2021 tarihli resmî yazımıza bilgi vermediği gibi bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 86 bin İBB çalışanımızı zan altında bırakmıştır. 

“Terör bağlantılı” kişiler ortada gezip, kamu kurumlarında iş buluyorsa bu sorun İBB’nin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı’nındır. Devletin en önemli bakanlıkları, siyasi polemik yerine, elindeki bilgi ve belgeleri devletimizin kurumu İBB ile paylaşmalıdır.

31 Mart seçimleri öncesi ve sonrasında başlayan ve hâlâ devam eden hukuksuz ve devlet ciddiyeti ile örtüşmeyen bu hamleleri kamuoyu takdirine sunarız. Elbet Türkiye Cumhuriyeti hak ettiği şekilde idare edilecektir çünkü bu kudret milletimizde fazlasıyla mevcuttur.

İBB ve 86 bin çalışanı sonuna kadar hukuk önünde haklarını arayacaktır."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar