Hollanda'da silah sesleri: Yaralılar var

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Olayda bir kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Hollanda'da silah sesleri: Yaralılar var
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
18 Mart 2019 Pazartesi 13:27

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırı nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Hollanda polisi saldırıda en az bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Gelen son dakika bilgisine göre, Hollanda'da en yüksek seviyede terör alarmı verildi. Hollanda polisi, saldırganın gizlendiği sanılan bir binayı kuşattı, operasyona hazırlanıyor.

Saldırının şehirdeki tramvay hatlarından birinde gerçekleştiği bildirildi. Saldırının yaşandığı tramvay polis kordonuna alınırken, çok sayıda ambulans ve polis ekibi olay yerine sevk edildi. Bölgenin üzerinde helikopterlerin de uçtuğu belirtiliyor.

Hollanda polisi olayın bir terör saldırısı olabileceğini açıklarken, saldırganın olay yerinden kaçtığı ifade edildi. Şehirdeki okullardan kapılarını kapalı tutması istenirken, saldırganın yakalanması için polis operasyonu devam ediyor.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'teki durumu 'endişe verici' olarak tanımlarken, olayla ilgili bir kriz masası oluşturulduğunu duyurdu. Başkent Lahey'deki hükümet binalarının çevresindeki güvenlik önlemleri de olayın ardından artırıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar