Hitit Üniversitesi Rektörü Alkan’dan savunma: Evlenmeyin mi deyim?

Hitit Üniversitesi'nde aynı soyadı taşıyan kişilerin kadroya alınması, tartışmaları beraberinde getirmişti. Üniversitenin rektöründen konu hakkında açıklama geldi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Alkan’dan savunma: Evlenmeyin mi deyim?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
20 Eylül 2018 Perşembe 12:18

Hitit Üniversite’sinde tartışma yaratan olay öğretim kadrosunda aynı soyadı taşıyan birçok kişinin bulunmasıydı.

Bir Twitter kullanıcısı tarafından gündeme getirilen konu sosyal medyada çok konuşulmuştu.

Rektör’den yanıt geldi

Hürriyet’te yer alan habere göre, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan açıklama yaptı. Alkan, “karı ve kocanın birlikte çalışması yasak mı?” dedi

 Alkan’ın açıklaması şöyle:

“12 yaşındaki bir üniversitenin Antarktika'ya gitmesinin, kendi ekmeğini üretmesinin, teknokent çalışmalarının basında yer almasını ve destek verilmesini istiyoruz. 2011'den beri görevdeyim. 500 kişiyi işe aldım. Bunların içinde iki kişi mahkemeye başvurdu. Onlar da lehimize sonuçlandı. ‘Şöyle olmadığım için üniversiteye alınmadım' diyen kişi ne gerekiyorsa yapsın.

“Evlenmeyi yasaklayalım o zaman”

Aile birliği denen bir kavram var. Birçok sendika bunların bir araya getirilmesi gerektiğini ısrarla söyler. Karı kocanın birlikte çalışması yasak mı? Burada birbirinizle evlenmeyin demeyi yeni öğrendim.

"Bundan sonra Hitit Üniversitesi'ne gelenler evlenemeyecekler! Demek ki yanlışmış bu. Doktorlar doktorla, öğretmenler öğretmenle evlenebiliyor, aynı dili konuşan insanlar. Kamuya evlenmeyi yasaklayalım o zaman. Biri çıksın desin ki liyakat olmadan birini almışsınız. Evlenenlere evlenmeyin mi diyeyim? Karı koca başvurmuş, ne yapayım almayayım mı? Ayrılıp, boşanın gelin mi diyeyim? Benim 1400 elemanım var. 20-30 kişiyle nasıl genelliyorlar anlamakta güçlük çekiyorum."

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar