için kaldı

Hıncal Uluç ile Buket Aydın karşı karşıya!

Kanal D Ana Haber Bülteni spikeri Buket Aydın’ın hazırlayıp sunduğu 40 programı, Aydın ile Hıncal Uluç arasında tartışmaya neden oldu.

Hıncal Uluç ile Buket Aydın karşı karşıya!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
6 Nisan 2019 Cumartesi 12:36

Kanal D Ana Haber bülteninin sunan Buket Aydın, CNN Türk ekranlarında yer alan 40 programına Arda Turan’ı konuk etmişti. Arda Turan’ın konuk olduğu programı Hıncal Uluç da takip ettiğini yazdı.

Arda Turan’ın söylediklerini köşesine taşıyan Hıncal Uluç, programın sunucusu Buket Aydın’ı da eleştirdi.

Uluç yazısında, “Bugüne dek hiç izlemedim. Sebebi soruları soranın Buket Aydın olması. Bir kusurum var. Ben yapay yüzlere bakamıyorum. Bu yüzden, kendileri olmaktan vazgeçip, botoks ve silikonla suratlarına duygusuz, ifadesiz maskeler takan hem de nasıl sevdiklerimle artık yüz yüze gelmemek için elimden geleni yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Yazının devamında ise şunları söyledi:

“Hadi onlar 60- 70 yaşlarında ki, o yaşta bile böyle çizgisiz olmak için ruhsuz olmaya tahammülüm yok, Buket daha genç.

O yapay yüz, bir de o hem de nasıl abartılı makyajla kaplanınca inandırıcılığını yitiriyor. Ruhsuz, maskeli bir robota dönüşüyor.

Bu yüzden Buket Aydınlı Kanal D Ana Haberleri izlemiyorum. Kimse izlemiyor zaten. Ana haber reytinglerinde en sonda, tüm gayretlere rağmen. O reytingi de, çoğu sosyal medyadan derlenmiş şiddet ve dehşet görüntülerinden sağlıyor. Haber değil, görüntü. Haber için 5 N, 1 K ilkesi vardır.

Yayınladığı görüntüde bunların hiçbiri olmuyor, iyi mi? Dizilerdeki şiddeti kontrol eden, uyaran, ceza veren RTÜK, ana haberlerdeki bu sıfır haber değerli şiddet ve dehşet görüntülerini görmüyor mu?. Neyse o ayrı konu.

İşte o yapay surata bakmamak için hiç izlemediğim 40'ı bu defa kaydettim üstelik. Çünkü Arda vardı.”

Buket Aydın’dan yanıt geldi

Hıncal Uluç’a yanıt veren Buket Aydın sosyal medya hesaplarından Uluç’un takip edip, okuduğu biri olmadığını bu durumu ilse ekip arkadaşlarının ilettiğini belirtti.

Uluç’un kendisine yazdığı şeylerin umurunda olmadığını söyleyen Aydın, “Her zamanki gibi medyamızın cinsiyetçi ifadeleri... Bununla ilgili çok şey yazarım ama kendisi dedem yaşında olduğu için geçmişini açıp onu çok rencide etmek istemem. Benim yüzümden hastalanır falan buna gerek yok” yanıtını verdi.

Reytinglere de değinen Aydın, şu açıklamaları yaptı:

“Kimse sonuncu bülten diye algı operasyonu yapmaya çalışmasın. Sadece benimle ilgili yazsa cevap vermezdim ancak bu benim ekibimin alın terine ve emeğine saygısızlıktır. Umarım gözleri bozulduğu için yanlış görüyordur ve bu hatasından döner. Ayrıca verdiğimizi iddia ettiği şiddet içerikli görüntüler bültenlerimizde yer almamaktadır.

Bu konuda çok seçiciyiz. Sanırım artık herkesi ben gibi görüyor her izlediği bülteni ben sunuyorum sanıyor. Bu bir yarıştır sonuçlar her gün muhteşem gelmeyebilir. Ama sonuncu bülten olmadığımız ortadadır.

Tüm haberci arkadaşlarıma başarılar diliyorum bu açıklamalar saygı sınırını aşan yazısı nedeniyle tek bir kişiye yazılmıştır. Erkek egemen medyada ‘kadın çalışan veya yönetici’ olmanın zorluklarını bilen tüm haberci arkadaşlara selam olsun.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar