Eski HDP milletvekilinden tepki çeken PKK paylaşımı

Bir dönem HDP’nin Van milletvekilliğini yapan Nadir Yıldırım'ın terör örgütü PKK paylaşımı tepki çekti. Yıldırım hakkında soruşturma başlatıldı.

Eski HDP milletvekilinden tepki çeken PKK paylaşımı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
14 Şubat 2019 Perşembe 12:30

HDP’li Nadir Yıldırım’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım tepki çekti.

Bir dönem önce Van milletvekilliği de yapan Yıldırım, “Hiçbir zaman çaresiz olmadık. Çünkü PKK var. PKK bitmez. PKK nicelerini bitirdi faşistlerin. Sıranızı bekleyen. Sizi de bitirecek, topalınızla, reisinizle, hav hav'yapanınızla. Pek yakında." ifadelerine yer verdi.

Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan Yıldırım’a, yazılan “PKK’yı bitireceğiz, çaresizsiniz” yanıtı gündem oldu.

Soruşturma başlatıldı

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, söz konusu paylaşımlarıyla ilgili Nadir Yıldırım hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından soruşturma yürütülecek.

"Kuşkusuz savurduğu tehditler, hukuk alanında kendisine dönecektir"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "(Eski HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım'ın paylaşımları) Kuşkusuz savurduğu tehditler, hukuk alanında kendisine dönecektir." dedi.

AKÖmer Çelik şunları söyledi:

"Bu çirkin zihniyetin mensuplarının terör örgütü adına silah taşımakla başlattıkları illegal faaliyetlerini, PKK adına tehditler savurmaya kadar taşımış olmaları ibretliktir."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar