için kaldı

Bakan Kurum: “Her Roman’a Bir Yuva” hedefiyle Romanlarımıza yakışır evler yapacağız

Bakan Kurum, Roman vatandaşların bulunduğu bölgelerde yapılacak özel sosyal konut projesine ilişkin resmî sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İlle de roman olsun… Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Roman vatandaşlarımıza yönelik özel sosyal konut projemiz için hızla çalışıyoruz. ‘Her Roman’a Bir Yuva’ hedefiyle Romanlarımıza yakışır evler yapacağız" dedi

Bakan Kurum: “Her Roman’a Bir Yuva” hedefiyle Romanlarımıza yakışır evler yapacağız - Sayfa 1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından Roman vatandaşların yaşadığı bölgelere yönelik TOKİ eliyle yapılan konut uygulamalarına dair paylaşımda bulundu.

1 15
 
Bakan Kurum: “Her Roman’a Bir Yuva” hedefiyle Romanlarımıza yakışır evler yapacağız - Sayfa 2

Bakan Kurum, yaptığı paylaşımda, “İlle de roman olsun… Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Roman vatandaşlarımıza yönelik özel sosyal konut projemiz için hızla çalışıyoruz. ‘Her Roman’a Bir Yuva’ hedefiyle Romanlarımıza yakışır evler yapacağız. Modern, ferah, güvenli evler…” dedi.

2 15
 
Bakan Kurum: “Her Roman’a Bir Yuva” hedefiyle Romanlarımıza yakışır evler yapacağız - Sayfa 3

“Bugüne kadar toplamda 5 bin 133 konut teslim edildi”

Bakanlık’tan yapılan açıklamada ise bugüne kadar toplamda 5 bin 133 konutun “Planlı Kentleşme ve Konut Üretim Seferberliği” yapılan gecekondu dönüşüm (kentsel yenileme) programı dâhilinde Roman vatandaşlara teslim edildiği ve konut uygulamalarına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi. TOKİ’nin sürdürdüğü kentsel dönüşüm projeleri ile İstanbul Fatih’te, Yalova Bağlarbaşı’nda, Edirne Menzilahir’de, İstanbul Çatalca’da, Bursa Mustafakemalpaşa Yenidere’de, İstanbul Sarıgöl’de “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri” geliştirildiği, ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Roman vatandaşlar için konutlar üretildiği vurgulandı.

3 15
 
Bakan Kurum: “Her Roman’a Bir Yuva” hedefiyle Romanlarımıza yakışır evler yapacağız - Sayfa 4

Ayrıca İzmir’in Selçuk ilçesi Zafer Mahallesi’nde 98 konutun yapımına ilişkin projelerin bitirilerek ihale sürecine başlandığı, Kocaeli’de yapılması düşünülen 300 konutun proje tasarımlarının tamamlandığı aktarıldı.

4 15