Tören gecikince vali talimat verdi

Konya'da 10 Kasım Atatürk'ü anma töreni gecikince Konya Valisi Toprak silenler çaldığı anda "İstiklal Marşı'na geçin" diye tepki gösterdi ardından ‘hepsini görevden alın talimatı’ verdi.

Tören gecikince vali talimat verdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
10 Kasım 2018 Cumartesi 11:45

Konya’da meydana gelen olay tartışma konusu oldu. Atatürk'ün vefatının 80'inci yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende çelenk konulmasıyla başladı Vali Cüneyit Orhan Toprak, silenler çaldığı anda "İstiklal Marşı'na geçin" diye tepki gösterdi.

Tören sonrası Vali Toprak, sorumlu müdüre, gecikmenin yaşanmasına tepki gösterip ihmali olanlarla ilgili, "Töreni düzenleyici, hepsini görevden alın. Vali'ye tören yönettiriyorlar" diye talimat verdi.

“Sunumun geciktiği kanaatindeydi”

Sözcü’de yer alan habere göre, törende valinin yanında bulunan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Program sunumunun geciktiği kanaatindeydi. Bu da bir tepkiye neden oldu. Saat ayarlarında bir sorun olduğu düşünüyorum. Geciktirildiği intibakına kapıldı ondan müdahale etti kanaatindeyim” dedi.

Törende bulunan bir diğer isim  MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek ise “Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’a 10 Kasım törenlerine vermiş olduğu önemden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin tepkisi yerinde ve doğruydu. Bu hassasiyetle hareket edeceği noktasında inancım oluştu, özlenen ve beklenen devlet adamlığı budur.” diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar