için kaldı

Helikopterin kırıma uğraması ne demek? Havacılıkta kırım nedir?

Helikopterin kırıma uğraması ne demek? Neden kırıma uğradı denir? Tüm merak ettikleriniz haberimizde.

Helikopterin kırıma uğraması ne demek? Havacılıkta kırım nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
10 Şubat 2018 Cumartesi 16:30

Hatay sınırında düşürülen helikopter haberinden sonra TSK helikopterin kırıma uğradığı bilgisini verdi. Bu açıklamanın ardından "Helikopterin kırıma uğraması ne demek?" sorusu araştırılmaya başladı. Helikopterin kırıma uğramasının anlamı haberimizde.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopter Hatay sınırında saat 13.00 sıralarında düşürüldü . TSK'dan helikopter ile ilgili yapılan açıklamada, Afrin harekatı kapsamındaki operasyonda, Atak tipi bir helikopterin kırıma uğradığı ve 2 askerin şehit olduğu bildirildi.Bu açıklamanın ardından helikopterin kırıma uğramasının ne demek olduğu merak konusu oldu. 

Helikopterin kırıma uğraması ne demek?

Havacılıkta kırım nedir?

Helikopterin kırıma uğraması kelime anlamı: 

Kırım: Bir donanımın geri döndürülebilir hasara uğradığı, yaralanmaların olabileceği, can kaybının yaşanmadığı hadiselerdir.

Helikopterin tekrar onarılmasına müsade edecek düzeyde hasar görmesidir. Çeşitli sebeplerden dolayı olabilir. Örneğin bir motor arızası yaşanmış olabilir. Mesela, helikopterin inişi esnasında pervanenin taşıma kuvvetini kaybetmesi sonucu sert ve hasar veren bir iniş yaşanmışsa buna kırıma uğramak denir. Benzer şekilde çeşitli teknik veya fizikler aksaklıklar veya hava koşulları dolayısı ile yanlış veya hatalı yapılan inişlerde ve kalkış denemelerinde de hasar gercekleşebilir.

TSK'dan Helikopterin Kırıma Uğraması Açıklaması:

-TSK’nın Afrin’deki PYD hedeflerine yönelik yürüttüğü ‘Zeytin Dalı Harekatı’ 22’nci gününde.

-ÖSO milislerinin de desteğiyle 20 Ocak saat 17.00’de başlatılan geniş kapsamlı operasyon devam ediyor.

-16.10 TSK: “ATAK helikopteri kırıma uğradı, iki asker şehit oldu.”

-15.48 Başbakan Binali Yıldırım: “ATAK helikopterinin neden düştüğü belli değil. İki şehidimiz var. Herhangi bir müdahaleyle düştüğü konusunda kesin bir sonuç yok.”

-14.58 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir helikopterin düşürüldüğünü söyledi. Erdoğan şöyle devam etti: “Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor. Bütün bunlar olacak. Verdiğimiz kayıplar da olacak.Bedelini ağır ödeyecekler.”

10.00 TSK: “Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1141 olmuştur.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar