için kaldı

HDP önündeki eylemde 166'ncı gün

DİYARBAKIR'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 86 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 166'ncı günde...

HDP önündeki eylemde 166'ncı gün
Son Güncelleme: 15 Şubat 2020 Cumartesi 13:22
15 Şubat 2020 Cumartesi 12:58

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 86 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 166'ncı günde de sürdürdü.


Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, bir gün sonra partinin Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Hacire Akar'ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP il binası önünde oturma eylemine başladı.

6 aile evladına kavuştu

Hacire Akar'ın oğlu Mehmet'in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim Kadran, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun Açan'ın ve Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin'in terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasıyla oturma eylemi yapan ailelerden 6'sı evlatlarına kavuştu. Hatice Ceylan, Halime Kadran ile Hüsniye- Hüseyin Kaya, Necla-Metin Açan ve Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftleri, diğer ailelere destek olmak için oturma eylemlerine devam ediyor. 86 aile, oturma eylemini 166’ıncı günde de sürdürdü. 

Bingöl'den gelerek, 2015 yılında vatani görevini yaparken Şırnak'ın Cizre ilçesinde kaçırılan oğlu Emrah Avunan (25) için oturma eylemi yapan Bilal Avunan, "Oğlumu, HDP'nin gençlik kolları kaçırdı. Götürüp, PKK'ya verdiler. 2015 yılından beri hiç haber alamadık. Sonuna kadar buradayım. 166 gün değil 40 sene de geçse burada beklerim. Ben çocuğumu HDP'den istiyorum, getirsinler" dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar