Van'da iki çığ felaketi! Ölü sayısı 41'e yükseldi!

Van'da 5 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı ilk çığ felaketinde kar altında kalan 2 kişiyi kurtarmak isteyen ekiplerin üzerine de çığ düştü. İkinci faciada dün 33 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, bugün de üç kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Van'da iki çığ felaketi!  Ölü sayısı 41'e yükseldi!
Son Güncelleme: 6 Şubat 2020 Perşembe 15:28
6 Şubat 2020 Perşembe 13:02

Van'ın Bahçesaray ilçesinde geçtiğimiz gün minibüs ve iş makinesinin üzerine çığ düşmesi sonucu 5 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi de kurtarıldı. Çığ altında kaldığı düşünülen 2 kişiyi kurtarma çalışmaları dün de devam ederken, ikinci çığ felaketi yaşandı.

İkinci faciada dün 33 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, bugün de çığ altındaki 3 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı. Diğer iki kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor. Her iki faciada hayatını kaybedenlerin sayısı da 41'a yükseldi. 

İçişleri Bakanı Soylu, çığ bölgesine gitti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'dan helikopterle çığ bölgesine geçti.AFAD Başkanı Güllüoğlu ile Elazığ'dan uçakla Van'a gelen Bakan Soylu, helikopterle Van Ferit Melen Havaalanı'ndan çığ olayının yaşandığı bölgeye hareket etti. Bakan Soylu ve beraberindekileri taşıyan helikopter, çığ düşen bölgeye 20 kilometre mesafedeki Çatak ilçesine bağlı Kayaboğazı Jandarma Karakol Komutanlığı pistine iniş yaptı. Soylu, daha sonra karayoluyla çığ bölgesine gitti.

Bakan Soylu son açıklamasında şunları kaydetti:

Biraz sonra Sağlık Bakanımız da gelecek. maalesef bu üstüste iki çığ hadisesi hem hepimizi üzdü hem de acı kayıplarımız oldu. Bugün vefat eden sayısı, kaybımız 33 oldu. Sabahtan itibaren Adli Tıp'a gidenlerin sayısını sürekli vermeye çalışıyoruz. Dün iki vatandaşımız hem şoför hem belediye görevlisi çığ altında kalmıştı. Bugün onlar için kurtarma sözkonusuydu. Bugün de biz 2 kişi olduğunu değerlendiriyoruz. Oradaki AFAD'cılar üç olduklarını görmüşler, vincin altında.

"Yarın sabah yeniden değerlendirme yapılacak"

Bakan Soylu arama kurtarma çalışmalarının devam edip etmeyeceği noktasında yarın bir değerlendirme toplantısı yapılacağını söyledi. Soylu şunları ifade etti: Yaptığımız değerlendirmelerde arama kurtarmaya son vermek zorunda kaldık, çünkü tipi şiddetlendi. Yarın sabah tekrar değerlendirmeler yapılacak. Bu değerlendirmeler sonucunda arama kurtarmanın devam edip etmeme kararı verilecek. Toplam 67 yaralı vardı, taburcu olanlar var. Buradaki yaraların büyük bölümü doku zedelenmesi. Büyük bir afetl karşıya kaldıkları çok açık. Gece eksi 24'e kadar ulaşan bir hava var, soğuk var. Orada da koşullar şöyle; yol o noktaya kadar açık, o noktada da açık.

Ama çığ dediğiniz birden kar birikmesi ve ardından oluşan olay. Orada en büyük hasarı alan yolda ve ateşin başında olanlar. Buradaki değerlendirmelerde, aldığımız bilgilerde esas itibariyle aşağıda çalışma yapanlardan çok büyük bir yaralanma veya kayıp sözkonusu değil. Bir tek problem araçları da, büyük iş makinalarını da kağıt parçası gibi savurup atıyor. Onların ezdiği insanlar var, birçoğunu kurtarmışlar. Geçmiş olsun, ülkemizin başı sağolsun. Allah bir daha böyle bir afet göstermesin diyorum.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar