Hakan: Erdoğan ne yapar? İnce’nin durumu ne? Peki ya Akşener?

Yazar Ahmet Hakan bugünkü köşesinde cumhurbaşkanı adaylarını değerlendirdi.

Hakan: Erdoğan ne yapar? İnce’nin durumu ne? Peki ya Akşener?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
10 Mayıs 2018 Perşembe 08:51

24 Haziran’da yapılacak seçimlerde AK Parti ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken CHP’nin adayı ise Yalova Milletvekili Muharrem İnce oldu. İYİ Parti’den Meral Akşener, Saadet Partisi’nden Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi’nde Doğu Perinçek HDP’den ise Selahattin Demirtaş cumhurbaşkanlığı için aday gösterildi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan kaleme aldığı yazısında 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Selahattin Demirtaş, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek hakkında değerlendirmelerini yazdı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında “Bu zamana kadar hep o kazandı, yine o kazanır” cümlesi var ya... İşte bu cümle, en büyük gücü..." ifadesini kullanan Hakan, 24 Haziran'a kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu algıyı diri tutması gerektiğini yazdı. Hakan, bu algının yıkılmaması dahilinde seçimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanabileceğini ifade etti.

 CHP’nin adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin iyi başladığını belirten Hakan, Akşener lehine esen rüzgarı İnenin kendi lehine çevirmeyi başardığını,  İnce’nin verdiği mesajların net ve anlaşılır olduğunu, basit sade ve anlaşılır konuştuğunu ikinci tura kalma ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

 Yazar Ahmet Hakan bir diğer cumhurbaşkanı adayı olan Merak Akşener hakkında ise , “Muharrem İnce’nin sahne almasıyla birlikte biraz geri plana düştü. Kendi adını ön plana çıkaracak bir çıkış yolu bulması şart. Dikkatleri üzerine toplaması gerekiyor. Özellikle İnce’nin etkileyemeyeceği sağ / muhafazakâr kesime yönelmek zorunda...” ifadelerini kullandı.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için ise Hakan, "Cezaevinden kampanya yürütmek” diye bir deneyimle hiç tanışmamıştık bugüne kadar. Bunu da göreceğiz. Cezaevini bir mağduriyete, mağduriyeti oya çevirmeye çalışacağı kesin... Başarır mı? Eğer son cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oyu geçerse başarmış olacak" diye yazdı

 Hakan Saadet Partisi’nin adayı Temel Karamollaoğlu hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

“Yüz bin imzayı rahatlıkta geçebilmiş olması bir avantaj... Başka bir avantajı da şu: Eli başka adaylara oy vermeye gitmeyecek olan muhafazakârlar için bir seçenek olması... En büyük dezavantajı: Partisinin bu zamana kadar aldığı oy oranları.”

 100 bin imzayı son gün geçen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında  yazar Ahmet Hakan, “Sonunda o da başardı! Yüz bin imzayı biraz zor da olsa son anda tamamlayabildi. İki yönlü etkisi olabilir bunun: Ya... “Biz yüz bin imzayı zor topladık, nasıl başaracağız” duygusuna kapılırlar. Ya da... Yüz bin imzayı toplamayı başarmış olmanın moraliyle işe asılırlar. Bakalım hangisi olacak?” diye belirtti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar