için kaldı

Hadis, tefsir ve fıkıh alimi Muhammed Emin Saraç'a veda

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın hayatını kaybeden babası Muhammed Emin Saraç için Fatih Cami’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Hadis, tefsir ve fıkıh alimi Muhammed Emin Saraç'a veda
Son Güncelleme: 21 Şubat 2021 Pazar 14:51
21 Şubat 2021 Pazar 14:47

Tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında hayatını kaybeden Türkiye'nin önde gelen hadis, tefsir ve fıkıh alimlerinden M. Emin Saraç'ın cenazesi, evinde helallik alınmasının ardından yakınları, talebeleri ve sevenlerinin omuzlarında Fatih Camisi'ne götürüldü.

Fatih Camisi'nde 65 yıl boyunca, tefsir, hadis ve fıkıh dersi veren, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yüzlerce talebe yetiştiren M. Emin Saraç için Fatih Atikali Mahallesi'ndeki evinde helallik alındı.

Saraç'ın cenazesi, Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından yakınları, talebeleri ve sevenlerinin omzunda Fatih Camisi'ne götürüldü. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve iş insanı Fatih Saraç da babalarının tabutuna omuz verdi.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

M. Emin Saraç'ın cenazesi öğle namazını müteakip Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Fatih Camisi Haziresi'nde toprağa verildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar