Güven: Listeler aynı olacak, herhangi bir güncelleme olmayacak

23 Haziran’da yapılacak seçim hakkında konuşan YSK Başkanı Güven, seçmen listelerinin aynı olacağını, herhangi bir güncelleme olmayacağını belirtti.

Güven: Listeler aynı olacak, herhangi bir güncelleme olmayacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
15 Mayıs 2019 Çarşamba 09:53

 YSK Başkanı Sadi Güven, 31 Mart’ta iptal edilerek 23 Haziran’da yenilenmesine karar verilen seçimler hakkında basın açıklamasında bulundu.

Seçmen listeleri ile ilgili yoğun tartışmaların olduğunu belirten Güven, “Bu yenileme seçimi. 31 Mart'ta yapılan seçimde kullandığımız sandık seçmen listelerinin aynısını kullanacağız. Herhangi bir güncelleme yapılmayacak, askıya da çıkmayacak. Oy kullanma hakkına sahip kim varsa oy kullanacak. Partilerle sandık seçmen listelerini paylaştık. Vatandaşlarımız da kendileri de sorgulayabilecek, hangi sandıkta oy kullanabileceklerini görecekler. Sadece sandık kurulları değişecek. Onun dışında bir değişiklik olmayacak" dedi.

Kısıtlı seçmen listeleri hakkında da bilgi veren Güven, “Oy kullanamayacak kısıtlı seçmenlerle ilgili 'oy kullanamaz' işareti düşülecek. Onlar silinmeyecek, karşısına şerh düşülecek. 31 Mart'ta kim oy kullanma hakkına sahipse, 23 Haziran'da da oy kullanma hakkına sahip olacak. Siyasi partilerle de paylaştık, bunu karşılaştırma imkanına sahip olacak" ifadelerini kullandı.

YSK Başkanı Güven, 31 Mart seçim sonuçlarının iptali hakkında gerekçeli kararın yazımının devam ettiğini, bitmesi durumunda açıklanacağını söyledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar