Gürsel Tekin CHP, İş Bankası ilişkisini açıkladı

Habertürk ekranlarına konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'CHP, Atatürk'ün İş Bankası'ndaki hisselerini hazineye devretmelidir' sözlerine yanıt verdi.

Gürsel Tekin CHP, İş Bankası ilişkisini açıkladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
17 Eylül 2018 Pazartesi 22:00

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Türkiye’nin bu kadar ağır bir ekonomik dönemden geçtiği bu dönemde, İş Bankası gibi bir bankayı tartışmaya açmak ekonominin altına dinamik koymaktır. Bugün hisselerde çok ciddi düşüşler oldu. Yüzde 36’sı halka açık bir şirkettir. Bunun çok ağır bir maliyeti var. İkincisi dövizde çok ciddi bir yükseliş oldu. Daha üç gün önce faizleri yükselttik dolar düşecek diye.  Doları Sayın Erdoğan bugün kendi eliyle yükseltti. Şimdi İş Bankası ile CHP ilişkisini 1 milyon kere anlattık. Herkes anladı galiba Sayın Erdoğan anlamadı. CHP’nin İş Bankası ile ilişkisi temsili bir ilişkidir. Mustafa Kemal Atatürk buradaki hisselerini Cumhuriyet Halk Partisi temsil etsin diye vermiş. İş Bankası’nın hiçbir geliri CHP’ye  gelmiyor. Sadece Türk Tarih ve Türk Dil Kurumu’na gidiyor. Vasiyetinde de bu var. Bu kurumların dışında CHP’nin kasasına tek bir kuruş girmiyor. Sadece temsiliyet yetkimiz vardır. İyi ki İş Bankası vardır iyi ki de CHP’nin burada temsiliyet yetkisi vardır. Milli ve yerli diyebileceğimiz tek banka İş Bankası ve devlet bankalarıdır. Geri kalan diğer bankalar yabancı sermaye bankalarına döndü. Böyle güçlü bir bankayı tartışmaya açmak Türkiye’ye ve Sayın Erdoğan’a ne yarar sağlayacak? Aramızdaki ilişki sadece temsiliyet ilişkisidir tek bir kuruş partiye gelmemektedir. Bu bankayı tartışarak Türkiye’ye çok ciddi zarar veriyoruz. Bunu derhal gündemden çıkarmak lazım. Aksi takdir ekonomide yarın ne türlü belalar karşılaşacağımızı görmek mümkün değil." açıklamasında bulundu.

"İş Bankası CHP'ye yakın kanala bir kuruşluk reklam vermedi"

Gürsel Tekin açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: İş Bankası Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakın bir kanala bir kuruş destek vermiş değil . Ama Aynı İş Bankası Sayın Erdoğan’ı destekleyen gazetelere ve televizyonlara aralıksız reklam veriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'nin İş Bankası hisseleriyle ilgili ne söylemişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir TV kanalı açmış açmamış çok önemli değil. Partili birinin televizyonu da olabilir. Bunlar önemli değil. Ama daha önemli bir suç var. Siyasi partiler banka kurabilir mi? Hayır, kuramaz. Ama şu anda CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü suistimal ederek, onun Cebi Hümayunundan dediğim, İş Bankası hisselerinin yüzde 28’inin sahibi durumunda. Oradan para alamıyor ama yönetim kurulunda dört üyesi var. Bu dört üye ne iş yapar? Buna bir bakılması lazım.Ben diyorum, bir defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse Hazine’ye girer. Öyle mi? Vakıfbank’ta da Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ciddi bir hissesi var. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bu hissesini genel müdürlüğe aktarmak için gerekli talimatı verdik. Oradan gelecek gelir vakıf yatırımlarında kullanılsın. Zaten haram. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün haramla ne alakası olur? Olmaması lazım. Bunu Vakıf Katılım’a veya genel müdürlüğe vermesi lazım ki Vakıflar Genel Müdürlüğü bütün eserlerinde bu harcamaları yapsın. Bu çok çok ciddi bir imkan." açıklamasında bulunmuştu

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar