Gürkan Hacır kulis bilgisini açıkladı: Rahip Brunson 12 Ekim'de...

CNN Türk programının daimi konuklarından olan Gazeteci Gürkan Hacır, Türkiye tutuklu bulunan Rahip Brunson hakkında aldığı kulis bilgisini aktardı.  

Gürkan Hacır kulis bilgisini açıkladı: Rahip Brunson 12 Ekim'de...
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
13 Eylül 2018 Perşembe 21:58

Gazeteci Gürkan Hacır CNN Türk ekranlarında aldığı kulis bilgisini açıkladı. Acır, "Ben bir tahminde bulunayım. Tahmin gibi ukalalık gibi olmasın ama… Kasım’daki İran kararından önce Ekim’de Brunson’ın davası var. Biraz kulis bilgisi birazcık tahmin diyelim Türkiye Brunson’ı bırakmayacak. Türkiye’nin ABD’den bir dolu talebi var. MİT’in hazırladığı rapora göre dünyada 777 tane FETÖ okulu var. Kuzey Amerika’da 315 okulu var. Bu nasıl müttefiklik? ABD yanında duruyorsa bu okulları kapatsın görelim dostluğu." dedi.

"Brunson serbest kalırsa Trump Beyaz Saray'da ağırlar"

Brunson'ın serbest bırakılmasıy ilgili Abdülkadir Selvi ise şunları söyledi: ABD başkanı Brunson üzerinden ekonomik saldırı faktörlerini devreye soktu. Halk Bank soruşturmasının sonlandırılması ve Hakan Atilla’nin iadesi talep ettik. Brunson gittikten sonra Trump’ın bunu Beyaz Saray’da ağırlayıp ve seçimlerden önce bir şov malzemesi olarak kullanacağı konusunda hiçbir şüphe yok. Brunson olayı Amerika’da iç siyaseti çok ciddi etkilemiş durumda. Biz Brunson konusunda bir adım atacak olursak ondan sonrasını beklemek zorundayız. Bu Trump ne yapacağı belli olmaz.    

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar