için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve SP lideri Karamollaoğlu arasındaki cami tartışması

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmam Hatipliler ile buluşmasında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na, ''Sen bu hesabı kalk Kanuni’ye sorsana, bunu kalk Fatih’e sorsana'' yanıt vermişti. Karamollaoğlu ise sosyal medyadan Erdoğan'a ''Gösteriş merakıyla İslam'a hizmet.'' şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve SP lideri Karamollaoğlu arasındaki cami tartışması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
14 Nisan 2019 Pazar 10:27

Yerel seçim sonuçlarına yapılan itirazlar ile birlikte 'Siyasette Çamlıca Camisi tartışması' gündemdeki yerini almaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Nisan Pazar günü İmam Hatipliler ile buluşmasında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Çamlıca Camisi ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

''Bir kere doldursunlar ellerini öperim''

Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu, geçen gün '' 'Hangi akıllının başına Çamlıca Tepesi'ne 60 bin kişilik cami yapmak gelir ya? Bir kere doldursunlar ellerini öperim'' açıklamasını yapmıştı. 

''Sen bu hesabı kalk Kanuni'ye sor, Fatih'e sor''

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Karamollaoğlu'nun açıklamalarına, ''Biri çıkmış 'Çamlıca Camii’nde 60 bin kişilik caminin ne işi var?' diyor. Sen bu hesabı kalk Kanuni’ye sorsana, bunu kalk Fatih’e sorsana… İmam hatiplere saldıranlar köklerimizi kurutmak istiyorlar. Bu camiadan mezun olduğu halde ‘bu kadar imam hatip okullarına ne gerek var?’ diyen zavallılar da var.'' cümleleriyle yanıt vermişti. 

''Mesele Camii meselesi değil, gösteriş merakıyla İslam'a hizmet diye takdim edilmesi''

Karamollaoğlu ise dün akşam Twitter hesabından, Erdoğan'ın sözlerine ''Son günlerde Çamlıca Camii hakkındaki bir yorumum AKP’ye dert oldu, bizim gayemiz sadece bir ikaz yapmaktı. Mesele Camii meselesi değil, gösteriş merakıyla israfın İslam'a hizmet diye takdim edilmesidir. Hal böyleyken bir de camii karşıtıymışız gibi bir algı oluşturma çabası var. Bu arkadaşların her türlü algıyı oluşturma becerisi var, bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Fakat algılarla artık bu gemi daha fazla yürümüyor, bunu da kendileri çok iyi biliyor. Bizim ne söylediğimizi çok iyi anlıyorlar ama, söylediğimiz hakikatler işlerine gelmiyor. Gösterişin ibadetin özüne aykırı olduğunu Müslümanlar çok iyi bilir. Asıl itibar; ahlakımızadır, adaletimizedir. Ahlakımızla, adaletimizle gösteremediğimiz inancımızı, çok büyük mabetler inşa ederek nasıl gösterebiliriz? İnsanı yüceltmeliyiz, duvarları değil'' açıklamasıyla yanıt verdi. 



 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar