Gökçek: Arkadaşlarının demokratlığını gördün

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Rahmi Turan’ın verdiği cevaba Twitter hesabında yanıt verdi.

Gökçek: Arkadaşlarının demokratlığını gördün
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
13 Ocak 2018 Cumartesi 10:45

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sözcü’de yazmak istediği söylemişti. Sözcü gazetesinin yazarı Rahmi Turan, Tokmak isimli köşesinde, Sözcü’de köşe yazarı olmak isteyen Melih Gökçek’e “Melih Gökçek'le dünya görüşümüz ve demokratik anlayışımız çok farklıdır. Tabii ki onun Sözcü'de yazması diye bir şey söz konusu olamaz!” ifadeleri ile yanıt vermişti.

Bu sözlere Gökçek, Twitter hesabından şu açıklamalarla yanıt verdi:

“Rahmi Turan yazmış; ‘Tüm AKP'lilerin günün birinde Melih Gökçek gibi doğruyu bulacağı düşüncesiyle Sözcü o sözlere yer verdi. Melih Gökçek'le dünya görüşümüz ve demokratik anlayışımız çok farklıdır. Tabii ki onun Sözcü'de yazması diye bir şey söz konusu olamaz!’

 Rahmi beycim birincisi; Sözcü de yazmanın doğruyu bulmakla ne ilgisi var? Benim Sözcü’de yazmam demem sizin yanlışlarınızı düzelten birinin bir köşeyi doldurması demek... İkincisi Sözcü yazarlarının meydanı boş bulmaması demek... Üçüncüsü; ‘tabii ki onun Sözcü'de yazması diye bir şey söz konusu olamaz!’ demişsiniz...

Bunun böyle olacağını ben zaten tahmin ediyordum... İstedim ki demokratlığınız(!) tescil edilsin... Harbi söyleyin... Sağ medyanın size tahammülsüz olduğunu iddia edip duruyordunuz... Ama siz bu davranışınızla sizin sağa tahammülsüz olduğunuzu kanıtladım mı? Bundan böyle ağlama şansınız kalmadı… Daha ben Sözcü’de yazmadan ortalık kel alinin bağına döndü. Ta bide yazsaydım... Yandı gülüm keten helva. Rahmi beycim, bir de; ‘tabii ki onun Sözcü'de yazması diye bir şey söz konusu olamaz!’ demişsin. Anlaşılan Sözcü’nün patronu sensin... Bu suretle kamuoyu öğrenmiş oldu... Sevgili Saygı Öztürk... Son sözlerim sana... Arkadaşlarının demokratlığını gördün. Bir daha sizinkilerin demokratlığından bahsetmezsin sanırım. Son iki günün linçle geçmiş… Sana verdiğim sıkıntı içinde beni mazur gör lütfen…”

 Gökçek daha önceki yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

 “Bizi, Atatürk'ün mirasına ihanetle suçlayanlar oldu. Atatürk'ün kaleme aldığı yazı var, 'Atatürk Orman Çiftliği, insanlarımızın gezmesi, eğlenmesi, dinlenmesi için de kullanılmalı' diyor. Atatürk'ün vasiyetine uygun olarak bu planlamayı yaptık. Bu projemiz Ankara'nın istikbali olacaktı. Katiyen pişmanlığım yok.

Başkanlık görevinden ayrıldıktan sonra yazılanları, yorumları yakından takip ediyorum. Bol bol tweet atıyorum. Birkaç gün önceki bir tweetim tam 426 bin tıklanma almış. Şu anda da tatildeyim. Eğer Sözcü yönetimi uygun bulursa, Sözcü'de yazmayı da çok isterim. Farklı görüşler olur. Aslında çok maaş da istemiyorum. Ben yazmaya hazırım. Başka bir yerden yazmam konusunda öneri geldi. Ancak ben Sözcü'de yazmayı tercih ederim.

CHP'li belediye başkanlarının görevden alınmasıyla, bizim istifa etmemiz arasında fark var. Biz yolsuzluk mu yaptık? Yapsak anamazı ağlatırlar, duman ederler. Yaptığımız her iş açık. CHP milletvekili, eski park bahçeler müdürlüğüne ait yeri metrekaresi 3 bin 28 liraya satmamıza rağmen 'peşkeş' dedi. Oysa aynı yer daha önce satışa çıkarılmasına rağmen satılamamıştı. Kat karşılığı yapmış olduğumuz ihaleler konusunda kimse bize gıkını çıkaramaz. Bakın benden önce, Ankara Portakal Çiçeği'nde yüzde 36 ile belediye kat karşılığı anlaşırken, ben Dikmen Vadisi'ni yüzde 56.56 ile yani yüzde 20 fazlasıyla verdim. Ben de orayı yüzde 40'tan verip yüzde 16'sını cebime atsam kim ne derdi? Gordion'u, Batıkent'i yüzde 50 ile verdik. Başkanlığım dönemimde çok iyi şeyler yaptım ve yapıyordum. Görevden istifa etmem konusunda partime zarar vermemek için yaptığım açıklamalar dışında konuşmam”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar