için kaldı

Çin’de başlayan salgında gizli belgeler ele geçirildi

CNN, Çin'in koronavirüs salgının başında süreci yanlış yönettiği iddia edilen 117 sayfalık bir belge ele geçirdi. Gizli belgelere göre Çinli yetkililerin koronavirüs salgını hakkında dünyaya, içerideki durumdan çok daha iyimser veriler paylaştığı ifade edildi.

Çin’de başlayan salgında gizli belgeler ele geçirildi - Sayfa 1

Çin devletinin, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk görüldüğü Hubei eyaletinde salgının yayılma aşamalarını yanlış yönettiği iddia edildi.

1 15
 
Çin’de başlayan salgında gizli belgeler ele geçirildi - Sayfa 2

CNN'nin ele geçirdiği Hubei eyaleti Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden sızan 117 sayfalık gizli belgelere göre Çinli yetkililerin Kovid-19 salgını hakkında dünyaya, içerideki durumdan çok daha iyimser veriler paylaştığı belirtildi.

2 15
 
Çin’de başlayan salgında gizli belgeler ele geçirildi - Sayfa 3

CNN, kendilerine belgeleri ulaştıran kişinin Çin sağlık sistemi içinde çalışan biri olduğunu belirterek, belgelerin 6 ayrı bağımsız uzman tarafından incelendiğini ve özgünlüğünün teyit edildiğini açıkladı.

3 15
 
Çin’de başlayan salgında gizli belgeler ele geçirildi - Sayfa 4

Söz konusu belgelerin Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana Çin'in içinden sızan en önemli belgeler olduğu kaydedilerek, salgının başlangıcında yerel makamların içeride ne zaman ve neyi bildiklerine dair önemli bilgiler taşıdığına işaret edildi.

4 15