Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beyin göçü açıklaması: Gençlerimizin yurtdışına çıkmasına karşı değiliz

Beştepe'deki TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, beyin göçüne değindi. "Öncelikle genç beyinlerimizin kendilerini geliştirmek için yurt dışına çıkmasına karşı olmadığımızı tam tersine bunu desteklediğimizi belirtmek isterim" diyen Erdoğan, "Hayata geçirdiğimiz projelerle beyin göçünü tersine çeviriyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beyin göçü açıklaması: Gençlerimizin yurtdışına çıkmasına karşı değiliz
Son Güncelleme: 28 Aralık 2022 Çarşamba 17:24
28 Aralık 2022 Çarşamba 17:09

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: "Şimdiye kadar ödüllendirilen eser sayısı 226'ya çıktı. Hakkı verilen her başarının yeni başarıların habercisi olduğuna inanıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı olarak TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri'ni bu amaçla himaye ediyoruz. Ödül sistemini bilim insanlarımız için bir motivasyon ve teşvik kaynağı olarak değerlendiriyoruz.

Ödül alsın almasın bilim inanlarımızın tümünün ülkemizin müreffeh yarınları için gecesini gündüzüne kattığını biliyoruz. Bilim ve teknoloji Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasında en önemli araçtır. Öte yandan TÜBA ve TÜBİTAK takdire şayan çalışmalara imza atıyor.

"BİLİME YAPTIĞIMIZ YATIRIMIN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ"

Ülkemiz milli teknoloji hamlesi rehberliğinden gerçekleştirdiği çalışmalarla dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefine adım adım yaklaşıyor. Biz siyasi bağımsızlığın teknoloji bağımsızlıktan geçtiğine samimiyetle inanıyoruz.

Ülkemizde bir kesim ise arkasına önüne bakmadan her konuyu istismar etmekte sınır tanımıyor. Bunlardan biri de beyin göçü meselesidir. Öncelikle genç beyinlerimizin kendilerini geliştirmek için yurt dışına çıkmasına karşı olmadığımızı tam tersine bunu desteklediğimizi belirtmek isterim.

Son 1 yılda 174 üniversiteden 3 bin 734 araştırma projesine 1 buçuk milyar liradan fazla destek verdik. Hayata geçirdiğimiz projelerle beyin göçünü tersine çeviriyoruz. Teknoloji geliştiren insanlarımıza verdiğimiz değer ortadadır. Bilime yaptığımız yatırımın meyvelerini topluyoruz.

"3 ÖĞRENCİYİ ANTARKTİKA BİLİM SEFERİNE DAHİL EDİYORUZ"

"Ödül alsın almasın bilim insanlarımızın tümü ülkemizin müreffeh yarınları için gecesini gündüzüne katıyor. 

Ülkemiz milli teknoloji hamlesi rehberliğinden gerçekleştirdiği çalışmalarla dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefine adım adım yaklaşıyor.

Biz siyasi bağımsızlığın teknoloji bağımsızlıktan geçtiğine samimiyetle inanıyoruz. Bilim ve teknoloji Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasında en önemli araç. Son bir yılda 174 üniversiteden 3 bin 734 araştırma porjesine 1,5 milyardan fazla destek verdik. 

Genç beyinlerimizin kendilerini geliştirmek için yurtdışına çıkmasına karşı olmadığımızı, bunu desteklediğimizi belirtmek isterim.

Bugün Çin'in başarısının en büyük sebeplerden biri olarak, yurtdışına okumaya giden gençlerin, ülkelerine dönüp verdikleri katkı gösterilmektedir.

 
İhdas ettiğimiz programlarla geri dönen araştırmacılarımız sayesinde bilim ekosistemini güçlendiriyor, beyin göçünü tersine çeviriyoruz.

TÜBİTAK aracılığıyla bu yönde adımlar atıyoruz. Sadece gençlerimizin yurt dışında tecrübe sahibi olmasını sağlamakla kalmıyor Türkiye'yi, dünyada bilim insanlarımız için cazibe merkezi yapmayı hedefliyoruz.


Teknoloji geçiştiren insanlarımıza verdiğimiz değer ortadadır, bilime yaptığımız yagtırımın meyvelerini topluyoruz.

Dünya bizim insansız hava araçlarındaki başarılarımızı manşetlerine taşıyor. Togg banttan indiğinde hepberaber gururlandık, orada 1400 gencimiz çalışıyor. 

Bu yıl TEKNOFEST'te, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması finalistlerinden seçtiğimiz 3 öğrenciyi Antarktika Bilim Seferi'ne dahil ediyoruz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar