için kaldı

Gebze-Halkalı demir yolu yarın açılıyor

Uzun zamandır beklenilen Gebze-Halkalı demir yolu hattı yarın hizmete açılıyor. Bu hatla birlikte yolculuk 185 dakikadan 115 dakikaya inecek.

Gebze-Halkalı demir yolu yarın açılıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
11 Mart 2019 Pazartesi 08:24

 Gebze-Halkalı tren hattın yarın açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Gebze-Halkalı demir yolu hattının yarım (12 Mart) hizmete açılacağını duyurdu.

Turhan, yaptığı açıklamada, Marmaray Projesi'ni de içine alan Gebze-Halkalı arasındaki 76,6 kilometrelik demir yolu hattında 13,6 kilometrelik Marmaray'ın açılışının ardından geriye kalan 63 kilometrelik demir yolu hattının hizmete girmesi için çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Yeni istasyonların yerleri ve güzergah planları, banliyö güzergahında yer alan 14 tarihi istasyon ve tüm tarihi yapılar korunacak şekilde belirlendiğini anlatan Turhan, “Yeşilköy ve Göztepe istasyonları proje kapsamında restore edildi.

Bakan Turhan, iki hat arasındaki mesafeyi 185 dakikadan 115 dakikaya düşürecek olan proje kapsamında tüm altyapı ve istasyonlar yeniden inşa edildiği bilgisini de verdi.

Aynı güzergahta üç hatta izin verecek şekilde tüm altyapı ve istasyonlar yeniden inşa edilmeye başladığını bildiren Turhan, "Yeni yapılacak 3 hattan kuzey 2 hattı Marmaray trenleri kullanacak. 2 dakika aralıklarla metro standardında banliyö işletmesi gerçekleştirilebilecek. Güneyde bulunan 3. hattı ise şehirlerarası yolcu ve yük trenleri ile yüksek hızlı tren kullanacak. Söz konusu hatta, çift yönlü YHT işletmesini temin için 10 adet de siding yapıldı" değerlendirmesinde bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar