için kaldı

Fransa ve İspanya Kaşıkçı çağrı için yaptı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili kapsamlı bir soruşturmanın yapılması çağrısında bulunan İspanya Dışişleri Bakanlığı, suçluların mutlaka hâkim karşısına çıkarılması gerektiğini vurguladı. Fransa Dışişleri Bakanlığı da 'ayrıntılı ve özenli bir soruşturma' çağrısında bulundu.

Fransa ve İspanya Kaşıkçı çağrı için yaptı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
20 Ekim 2018 Cumartesi 22:25

İspanya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "İspanya hükümeti, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, bu kabul edilemez olaylardan sorumlu kişilerin, kapsamlı ve şeffaf bir soruşturmanın ardından hâkim karşısına çıkarılması yönündeki çağrısına katılıyor" ifadelerine yer verildi.

İspanya yönetimi ayrıca öldürülen Suudi gazetecinin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini de dile getirdi.

"Birçok soru yanıtsız"

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian da Kaşıkçı'nın ölümü konusunda 'özenli ve ayrıntılı bir soruşturma yapılması' çağrısında bulundu.

Fransa'nın Suudi gazetecinin öldürülmesini sert bir şekilde kınadığını belirten Le Drian "Birçok soru yanıtsız kalmayı sürdürüyor. Kimin tam olarak sorumlu olduğu konusunda ayrıntılı ve özenli bir soruşturma yapmalılar ve cinayetten sorumlu olanların eylemlerinin hesabını vermelerini sağlamalılar" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar