için kaldı

Formula 1 yeniden Türkiye'de... Resmi açıklama geldi

Formula 1'de 2021 sezonu takvimine yeniden dahil edilen Türkiye Grand Prix'si, 1-3 Ekim'de gerçekleştirilecek. 11-12-13 Haziran tarihlerinde Intercity İstanbul Park'ta gerçekleştirilecek organizasyon iptal edilmişti.

Formula 1 yeniden Türkiye'de... Resmi açıklama geldi
Son Güncelleme: 25 Haziran 2021 Cuma 13:12
25 Haziran 2021 Cuma 13:07

Dünyanın en önemli motorsporları organizasyonu Formula 1'in Türkiye'ye geri dönmesi heyecan yaratmıştı ancak 11-12-13 Haziran tarihlerinde Intercity İstanbul Park'ta gerçekleştirilecek organizasyon iptal edilmişti. Türkiye Grand Prix'ini yeniden takvime dahil eden Formula 1 yönetimi, organizasyon tarihini 1-3 Ekim olarak açıkladı.

Milyarlarca izleyiciye ulaşan, ülkelerin tanıtım faaliyetlerinde paha biçilmez değere sahip Formula 1'de geçen sene İstanbul'da Lewis Hamilton'un zaferine tanıklık etmiştik.

SİNGAPUR'UN YERİNE...

Formula 1'de 2021 yarış takvimine dahil edilmeyen Türkiye, Kanada GP'nin iptal edilmesi üzerine Bakü'den sonra takvime dahil edilmiş ancak sonradan iptal edilmişti. 3 Ekim'deki Singapur Grand Prix'inin çeşitli nedenlerle takvimden çıkarılmasının ardından, yedekte bekletilen Türkiye seçeneği yeniden takvime dahil edildi.  

Formula 1 yönetiminden yapılan açıklamada, "Bu sezonun başlarında Türkiye Grand Prix'si uluslararası seyahat kısıtlamaları nedeniyle takvimden çıkarılmıştı ancak o sırada organizatör mümkünse sezonun ilerleyen saatlerinde takvime yeniden katılma potansiyelini talep etmişti. Diğer organizatörlerle yaptığımız görüşmelerden sonra, sıkı güvenlik protokollerimiz altında bir sonraki yarışa seyahat edebileceğimizden eminiz" ifadeleri yer aldı

"Formula 1 topluluğu, bu sezon güvenli birşekilde seyahat etmemizi sağlayan sıkı güvenlik önlemleriyle bu sezon seyahat etmeye devam edecek. Bu sezon şimdiye kadar 27 ile 44.000'den fazla test gerçekleştirdik, pozitif vaka oranı %0.06... Bunun yanı sıra, F1 topluluğunun önemli bir kısmı şimdiden aşılandı ve yaz sonuna kadar herkesin bunu yapma fırsatına sahip olacağından eminiz. Personelimizin güvenliğini koruyacak şekilde çalışmaya devam edeceğiz."

DÜNYANIN EN İYİ PİSTLERİNDEN BİRİ 

Formula1 Başkanı ve CEO'su Stefano Domenicali, "Türkiye'ye Intercity İstanbul Park pistine geri dönmekten mutluluk duyuyoruz. Dünyanın en iyi pistlerinden birinde tekrar harika bir yarış görmeyi umuyoruz. Intercity İstanbul Park yönetimine ve Sayın Vural Ak'a bu etkinliğin gerçekleşmesi için kişisel çabalarından dolayı teşekkür etmek istiyoruz. Uyum sağlamaya devam edebileceğimizi ve sporumuza büyük ilgi olduğunu ve birçok yerden umut olduğunu gösterdik" ifadelerini kullandı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar