Fatma Girik'in miras davasında detaylar ortaya çıktı: Ölmeden önce vasiyetname hazırlatmış

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik'in vefatının ardından vasiyeti ile ilgili kardeşi Günay Girik'in iddialarına yeğeni Fatma Ahu Turanlı ve kardeşi Müesser Girik'in avukatından açıklama geldi. Ailenin avukatlarından Sabit Emekdar, Fatma Girik'in vasiyetini hazırladığı tarihte iddia edildiğinin aksine akıl sağlığının yerinde olduğunu belirtti

Fatma Girik'in miras davasında detaylar ortaya çıktı: Ölmeden önce vasiyetname hazırlatmış - Sayfa 1

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu ve eski siyasetçi Fatma Girik, 24 Ocak'ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Girik'in cenazesi Muğla'nın Bodrum ilçesinde hayat arkadaşı Memduh Ün'ün yanına defnedildi. Girik'in ölümünün ardından vasiyet tartışmaları gündeme geldi. Fatma Girik, 2018 yılında hazırladığı vasiyetnamede mirasını yeğeni Fatma Ahu Turanlı ve kız kardeşi Müesser Girik'e eşit hisseler halinde bıraktı. Ayrıca vasiyetnamede, kardeşi Günay Girik'in 2 çocuğuna, yetiştirme yurdundan koruyucu ailesi olarak aldığı Ahu Aşkar'a, evde çalışan yardımcılar olmak üzere toplam 5 kişiye de malvarlığından, belli miktarlarda para bıraktı.

1 38
 
Fatma Girik'in miras davasında detaylar ortaya çıktı: Ölmeden önce vasiyetname hazırlatmış - Sayfa 2

Günay Girik ise vasiyetnamenin hazırlandığı dönemde Fatma Girik'in akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle dava açtı. Davayla birlikte Günay Girik'in, Ahu Turanlı'ya yönelik karalama kampanyası başlattığını iddia eden Turanlı ve Müesser Girik'in avukatlarından Sabit Emekdar ve Eylem Pektaş basın açıklaması yaptı.

2 38
 
Fatma Girik'in miras davasında detaylar ortaya çıktı: Ölmeden önce vasiyetname hazırlatmış - Sayfa 3

Fatma Girik'in 2018 yılında vasiyetname hazırladığını söyleyen Avukat Sabit Emekdar, şu ifadeleri kullandı:

3 38
 
Fatma Girik'in miras davasında detaylar ortaya çıktı: Ölmeden önce vasiyetname hazırlatmış - Sayfa 4

 "Bugüne kadar Günay Girik'in, müvekkilim Fatma Ahu Turanlı'ya karşı başlattığı karalama kampanyası ile yalan beyanlarına ve iftiralarına karşı bir cevap verme ihtiyacı duymadık. Ancak, Günay Girik'in açtığı vasiyetnamenin iptaline ilişkin dava sonrası yaptığı, gerçeklikten uzak ve iftira niteliğindeki açıklamaları ve iddiaları sebebiyle, bu basın açıklamasını yapmak zorunda kaldık.

4 38