Evin babası Mansur Bey'e, annesi AK Parti'ye oy vermiş

Şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu yaşadığı o anları anlattı. Kılıçdaroğlu, evin babasının Mansur Yavaş’a annesinin ise AK Parti’ye oy verdiğini söylediklerini aktardı.

Evin babası Mansur Bey'e, annesi AK Parti'ye oy vermiş
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
23 Nisan 2019 Salı 10:46

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara Çubuk’ta düzenlenen şehit cenazesinde saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu yaşadığı o anları anlattı. Sözcü’de yer alan habere göre,

vin annesinin Cumhur İttifakı'na, babasının ise Millet İttifakı'na oy verdiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Eve girdiğimde sandalye getirdiler, oturduk. Anne biraz telaşlıydı  “Acaba evimiz yakılır mı?” diye… Baba geliri düşük olan, bu evi zor bela yaptırmış, onun da bir endişesi vardı. Baba Mansur Bey'e oy vermiş, eşi AK Parti'ye oy vermiş. Aile içinde bir denge de var. Küçük çocukları var Muhammed, sağ olsun su getirdi, geldi sarıldı. Üç aylık bir çocukları da vardı.

Evden dışarı çıkarken bir kamuflaj giymemi, tanınmayayım diye bir kıyafet giymemi ya da şapka takmamı teklif ettiler. İkisini de reddettim. ‘Nasıl girdiysem öyle çıkarım' dedim. Suçlu muyuz yani? Doğru bulmadım. Sonra onlar da tamam dediler. Aile çay koymuştu ikram etmek için ama içemedim. Gerekli önlemler alındığı için çıkmam gerekti. İki kez akrep denilen zırhlı araca bindim. Daha önce Artvin'de binmiştim. Bir de dün bindim.”

 CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Hulusi Akar'ın konuşmasını nasıl değerlendirirsiniz?’ sorusuna “Konuşurken duymadım. Hulusi Bey, atmosferin etkisi ile mi yoksa başka bir gerekçesi mi vardı bilmiyorum. Oradaki konuşmayı çok farklı düşünmek istemiyorum. Kalabalık var, onların dağılmasını isteyebilir” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli’nin açıklamaları hakkında ise, “Şehit cenazelerine en çok katılan benim. Bir şehidimiz var. Ona katılmak, aileye taziye dilemek, sabır dilemek baş sağlığı dilemek hepimizin ortak görevi. Ben böyle bakıyorum. Aile ile gitmeden önce temas kuruldu. Daha sonra gittim. Gittiğimde farklı bir tablo vardı, tabloyu gördük. Birden fazla yerde görevlendirilmiş insanlar vardı. Normalde önlemlerin alınması gerekiyordu” açıklamasını yaptı

Kılıçdaroğlu, ‘Cumhurbaşkanı ya da İçişleri Bakanı aradı mı?’ sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Hayır, Sayın Ahmet Necdet Sezer, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu mesajla üzüntülerini dile getirdiler. Erdoğan'ın Özel Kalemi, bizim Özel Kalem'i arayıp gelişmeler hakkında bilgi almak istemiş. Özel Kalem nasıl bilgi verecek? Bilgi alınacaksa İçişleri Bakanlığı'ndan alınır, bakanlardan alınır. Özel bir şey de beklemiyorum.”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar