için kaldı

'Evde ek iş' dolandırıcılığı

İşveren ve iş arayanların eşleştiği platformlarda evde maske ve terlik paketleme ilanları veriliyor. Daha sonra ilanlara başvuran kişilerden 7 liralık kargo ücreti talep ediliyor. Başvuran yüzlerce kişiden ücreti aldıktan sonra ortadan kayboluyorlar.

'Evde ek iş' dolandırıcılığı - Sayfa 1

Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntemle vatandaşları ağlarına düşürmeye devam ediyor. Bu kez hedeflerinde ise evden çalışarak ek gelir elde etmek isteyen kişiler var. Dolandırıcılar ilk olarak sosyal medya ağlarında ve işveren ile iş arayanların buluştuğu platformlarda ‘evde maske ve terlik paketleme’ ilanları veriyor. 

1 11
 
'Evde ek iş' dolandırıcılığı - Sayfa 2

Bu ilanlarda amaç pandemi nedeniyle işsiz kalan ve evden çalışarak aile ekonomisine destek olmaya çalışan kişilere cazip bir iş fırsatı sunmak.

2 11
 
'Evde ek iş' dolandırıcılığı - Sayfa 3

7 LİRALIK KARGO ÜCRETİ

Daha sonra bu ilanlara başvuran vatandaşlarla irtibata geçen kişiler onlara paketleme yapacakları ürünleri göndereceklerini ancak bunun için kendilerine bir kargo ücreti ödemelerini talep ediyor. İş isteyen vatandaşlara hesap numarası gönderen dolandırıcılar karşı taraftan her iş için 7 lira talep ediyor. Kazancın ise yapılacak işe göre değişeceği belirtiliyor.

3 11
 
'Evde ek iş' dolandırıcılığı - Sayfa 4

Hürriyet gazetesinden Emre Eser'in haberine göre, vatandaşlar kargo ücretlerini ödedikten sonra bir daha geri dönüş alamıyor

4 11