için kaldı

Eski MHK Başkanı Bülent Yavuz hayatını kaybetti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı, FIFA kokartlı eski hakem Bülent Yavuz, hayatını kaybetti.

Eski MHK Başkanı Bülent Yavuz hayatını kaybetti
Son Güncelleme: 20 Mart 2021 Cumartesi 13:04
20 Mart 2021 Cumartesi 12:55

Bir süredir kanser tedavisi gören 71 yaşında hayata gözlerini yuman Bülent Yavuz için bugün ve yarın oynanacak maçlar da saygı duruşunda bulunulacağı açıklandı.

Bülent Yavuz, 8 sezon boyunca görev aldığı Süper Lig’de 83 maç yönetmişti. Bülent Yavuz, spor yazarlığı ve televizyon yorumculuğu da yapıyordu.

TFF’nin resmi internet sitesinde Bülent Yavuz için başsağlığı mesajı yayınlandı.

TFF mesajı şöyle:

“Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı ve FIFA kokartlı eski hakemimiz Bülent Yavuz'un vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Uzun yıllar Süper Lig'de maç yöneten Bülent Yavuz, FIFA kokartı taşıdı ve uluslararası maçlarda ülkemizi temsil etti. Merkez Hakem Kurulu başkanlığı görevinde bulunan Yavuz, Federasyonumuza MHK danışmanı olarak da çok önemli hizmetlerde bulundu. Bülent Yavuz anısına 20 ve 21 Mart tarihlerinde oynanacak tüm profesyonel müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Merhum Bülent Yavuz'a Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları, sevenleri, hakem ve spor camiasına başsağlığı dileriz.”

Bülent Yavuz kimdir?

Bülent Yavuz, 1950'de Siirt'te doğdu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden kıdemli albay rütbesiyle emekli oldu. 1980 yılında hakem, 1990 yılında ise FIFA kokartını aldı, 1995 yılında yaş haddi sebebiyle hakemliği bıraktı. 1997 yılında Merkez Hakem Kurulu Eğitim Başkanlığı'na seçildi. 1995 yılında Merkez Hakem Kurulu Eğitim Başkanlığı'na ek olarak Genel Sekreterliği'ni de yaptı. Yavuz, 2000 ve 2005 yılları arasında Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar