Eski askeri savcıdan 'FETÖ suikast yapacak' iddiası

Ergenekon ve Balyoz davalarından beraat eden emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok FETÖ'nün suikast hazırlığında olduğunu iddia etti.

Eski askeri savcıdan 'FETÖ suikast yapacak' iddiası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
12 Aralık 2017 Salı 11:06

Ergenekon ve Balyoz davalarında 4 yıl 10 ay cezaevinde kalan ve daha sonra beraat eden eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı askeri savcısı emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok FETÖ'nün suikast hazırlığında olduğunu ve örgütün suikast timi kurduğunu iddia etti.

Bir televizyon kanalında konuşan eski askeri savcı Üçok, FETÖ'nün suikast timleri sansasyonel eylem yapacaklar dedi. FETÖ'nün suikastçılarını Makedonya ve Kosova'da eğittiğini söyleyen Üçok, ''Siyaset adamlarına, önemli sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, din adamlarına, spor yöneticilerine, sanatçılara karşı olacak bu eylemler'' dedi. Üçok tarihte verdi, ''Benim bildiğim kadarıyla önümüzdeki bir kaç ay içerisinde yapılacak'' dedi.

Üçok daha önce de yaptığı açıklamada, yurtdışına kaçan FETÖ’cü askerlerin suikast timi oluşturduklarını ve yeni bir hazırlık içinde olduklarını ileri sürmüştü. FETÖ’cülerin Makedonya’da bir çiftlik aldıklarını savunan Üçok şu ifadeleri kullanmıştı:

"Malum istihbarat örgüylerinin kontrolünde olan FETÖ’nün suikast timleri Makedonya’da 60 dönüm çiftlik satın aldı. Bu çiftlikte kimler yok ki, eski SAT, MAK, TAK timlerinin firarileri, UÇK artıkları, paralı askerler...”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar