için kaldı

Turhal Şeker Fabrikası satıldı, Erzurum'a talip yok

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde 5 fabrika satılırken Erzurum Şeker Fabrikası’na ise talip çıkmadı

Turhal Şeker Fabrikası satıldı, Erzurum'a talip yok
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
16 Nisan 2018 Pazartesi 15:15

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan şeker fabrikalarının satışı sırasında Erzurum Şeker Fabrikası ihalesine iki firma katıldı.

Doğuş Gıda Yiyecek ve MBM Enerji teklif verirdi.  211 milyon lirayla başlayan ihaleye Doğuş Gıda Yiyecek katılmadı ancak teklif gönderdi. İhale rakamını duyan MBM Enerji rakamı öğrenince masadan kalktı. Doğuş Gıda da masada olmadığı için teklifsiz kaldı.

 Erzurum, Turhal ve Ilgın şeker fabrikalarının  ihalesi bugün yapılacak. Erzurum Şeker Fabrikası 1956 yılında, Turhal Şeker Fabrikası 1934 yılında Ilgın Şeker Fabrikası ise 1982 yılında üretime başladı.

5 ŞEKER FABRİKASININ İHALESİ BİTTİ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan satışlarda 14 fabrikadan 5’inin satış işlemleri tamamlandı.

YOZGAT ŞEKER FABRİKASI DOĞUŞ’UN

 Yozgat Şeker Fabrikası ihalesini 275 milyon lira ile Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ kazandı. Özelleştirme İdaresinde (ÖİB), kurumun Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır başkanlığında pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleye, İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Erser Grup Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ-Sterk Plast Ltd. Ortak Girişim Grubu, Bergiz İnşaat AŞ, Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ, MBM Enerji İnşaat Turizm Emlak Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ katıldı.

 ÇORUM SAFİ KATI YAKIT’IN

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye açılan Çorum Şeker Fabrikası’nı 528 milyon lira ile Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş kazandı.

 NİĞDE BOR’U DOĞUŞ KIRŞEHİR’İ TUTKU GIDA ALDI

 İhaleye açılan Niğde-Bor Şeker Fabrikası’nı 336 milyon lira ile Doğuş Yiyecek İçecek alırken Kırşehir Şeker Fabrikası’nı ise 330 milyon TL ile Tutgu  Gıda Turizm İnşaat İmalat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti kazandı.

TURHAL’I KAYSERİ ŞEKER ALDI

5 firmanın teklif verdiği Turhal Şeker Fabrikası’nı 569 milyon lira ile kayseri Şeker kazandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar