Ermenistan'dan Azerbaycan'ın Berde kentine füze saldırısı

Ermenistan, Azerbaycan'ın Berde şehrine füze saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda 3 sivil hayatını kaybederken, 10 sivil de yaralandı.

Ermenistan'dan Azerbaycan'ın  Berde kentine füze saldırısı
Son Güncelleme: 27 Ekim 2020 Salı 17:19
27 Ekim 2020 Salı 17:12

Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Berde şehrine füze saldırısında 3 sivil hayatını kaybetti. Çocukların da olduğu 10 sivil yaralandı.

Ermenistan, Azerbaycan ile ilan edilen ateşkesi ihlal etmeye devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Berde şehrine füze saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Saldırıda 3 kişinin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını açıklayan Hacıyev, "Yaralananlar arasında kadınlar ve çocuklar da var. Ermenistan savaş suçlarına devam ediyor" dedi.

177  yerleşim yeri kurtarıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal etmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Ermeni güçlerin hiçbir şekilde insani ateşkese uymadığını vurgulayan Aliyev, 17 köyün daha Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldığını duyurdu. Böylelikle 27 Eylül'den bu yana Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'da kurtarılan yerleşim sayısı 177'ye yükseldi.

 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ’ın silahlı güçlerinin başında bulunan Celal Harutyunyan’un yaralandığı o anları paylaştı. Görüntüde Azerbaycan ordusunun envanterinde bulunan Türk İHA’ların Harutyunyan’ın konvoyunu yerle bir ettiği anlar yer aldı.

Görüntüde Azerbaycan ordusu envanterinde bulunan Türk İHA’ların Harutyunyan’ın konvoyunu yerle bir ettiği anlar yer aldı. Öte yandan Azerbaycan medyası Harutyunyan’ın saldırıda hayatını kaybettiğini iddia etti.

 

Çok sayıda ermeni askeri öldürüldü

Cephenin farklı istikametlerinde Ermenistan ordusunun 1 T-72 tankı, 4 D-30 ve 3 D-20 obüsü, 1 Osa uçaksavarı, 1 Grad füze sistemi, 1 radar istasyonu ve 6 otomobilinin imha edildiği, çok sayıda askeri personelinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar