için kaldı

Meclis Başkanı Şentop Azerbaycan’da: Ermenistan sivilleri öldürmeyi devlet politikası yaptı

Azerbaycan Milli Meclisi'nde konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ermenistan'ın sivilleri öldürmeyi devlet politikası haline getirdiğini söyledi.

Meclis Başkanı Şentop Azerbaycan’da: Ermenistan sivilleri öldürmeyi devlet politikası yaptı
Son Güncelleme: 20 Ekim 2020 Salı 12:51
20 Ekim 2020 Salı 12:49

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Milli Meclisi'nde konuşma yaptı.

Şentop'un açıklamalarından satır başları;

“12 Temmuz'da başlayıp 27 Eylül'den itibaren şiddetlenen Ermenistan'ın terör çeteleri ile kardeş Azerbaycan'a yönelen saldırılardan büyük üzüntü duyuyoruz. Aziz Azerbaycan halkına baş sağlığı diliyorum.

Yaptığınız davet ile size hitap etme şerefiniz verdiğiniz için şükranlarımı sunuyorum. İşgal altında 30 yılı geçirdiniz. Türkiye de bundan sonra da haklı davasında can kardeşlerinin yanında yer alacaktır.

Meclis olarak Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu bütün dünyaya ilan ettik. Ermenistan, sivilleri ve masumları öldürmeyi devlet politikasına dönüştürmüştür. Ermenistan global bir sorun haline gelmiştir. Ermenistan işgal ettiği toprakları hemen terk etmeli. Minsk Grubu'nun beyin ölümü gerçekleşmiştir.

Şu ana kadar Karabağ'daki pek çok yerleşim yeri işgalden kurtarıldı, inşallah tamamen kurtarılacak. Azerbaycan Devleti ve halkı kimsenin hakkına göz koymayacağı gibi kimsenin de kendisinin hakkına göz koymasına müsaade etmeyecektir. Vatan savunması söz konusuysa savaş meşrudur.

Biz haklı ve kutlu davasında zafere kadar Azerbaycan nasıl isterse, yanında olacağız.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar