Erken seçim kararı Meclis'te yasalaştı

TBMM Genel Kurulu'nda, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran'da yapılmasına ilişkin önerge kabul edilerek, yasalaştı

Erken seçim kararı Meclis'te yasalaştı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
20 Nisan 2018 Cuma 17:01

Seçimlerin 24 Haziran'da yapılmasına yönelik AK Parti ile MHP'nin ortak imzalı önergesi TBMM'de oylandı. 386 oyla Meclis'te kabul edilerek yasalaşan önergenin öncesinde AK Parti Grup Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, konuştu.

"TÜRKİYE ÜZERİNE PLAN YAPANLAR ERKEN SEÇİM KARARIYLA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI" 

Türkiye üzerine plan yapan odaklar Cumhurbaşkanımızın seçim tarihini açıklamasıyla büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, “Sürekli erken seçim olacak mı olmayacak mı gibi değerlendirmeler toplumda vatandaşlarımızın ön görüsünü de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Coğrafyamızda devam eden jeopolitik riskler ve ortaya çıkan gelişmelerin yeni sistemin uygulamaya geçmesini zorunlu hale getirmiştir. Bu riskleri görmezden gelemeyiz. Şunu samimi olarak ifade etmeliyim ki, Türkiye üzerine plan yapan odaklar Cumhurbaşkanımızın seçim tarihini açıklaması ile büyük bir hayal kırıklığı yaşadı” ifadelerini kullandı.

“KEMAL BEY’E TAVSİYEM ELİNE ÇABUK TUTTU”

Başbakan Yıldırım, Kemal Bey’e tavsiyem elini çabuk tutsun diyerek sözlerine şöyle devam etti, “CHP'de adaylık açıklayanlar ardı ardına devam ediyor. Kemal Bey'e tavsiyem elini çabuk tutsun, sonra sıra kalmayacak. Bizim ittifakımız millet ittifakıdır, Cumhur ittifakıdır. MHP ve AK Parti olarak güçlerimizi birleştirerek sandığa gidiyoruz” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar