için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD ile sorunların iş dünyasını etkilemesini istemem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de faaliyet gösteren ABD'li şirketlerin temsilcileriyle bir araya geldi. Erdoğan, "Siyasi sorunlar, ekonomik sorunlarla karşılaştırılmamalı. Türkiye serbest piyasa değerlerinden taviz vermeyecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD ile sorunların iş dünyasını etkilemesini istemem
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
19 Eylül 2018 Çarşamba 19:42

ABD'li şirketlerin temsilcileriyle bir araya Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ABD ile sorunların iş dünyasını etkilemesini istemem. Türkiye karşılaştığı sorunların üstesinden gelir. Türkiye uzun vadede büyüme performansını koruyacaktır. Sorunlar diploması ile çözülürken iş dünyasını iş birliği yapmasını teşvik ediyoruz. Türkiye ihtiyaçlara göre gereken düzenlemeleri yapmaya devam edecektir. Stratejik ortaklığımız yatırım ve ticaret ile güçlenecek. ABD ile sorunların iş dünyasını etkilemisini istemem. Serbest piyasa prensiplerinden taviz verilmeyecek. Türkiye uzun vadede büyüme performansını koruyacaktır. ABD'ye karşı alınan önlemlerin işletmelere zarar vermemesine dikkat ediliyor. Türkiye değişen durumlara ve ihtiyaçlara göre gerekli düzenlemeleri yapmaya devam edecek. Siyasi konuları ekonomik konularla karıştırmayı doğru bulmuyorum.

"Stratejik ortaklığımız yatırım ve ticaretle güçlenecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son gelişmeler ekonomide yeniden dengelenmenin önemine işaret ediyor. Stratejik ortaklığımız yatırım ve ticaretle güçlenecek." vurgusunu yaptı.

Toplantıya 30 civarında şirketin yöneticisi katıldı

Toplantıya 30 civarında şirketin yöneticisi katıldı. Bu kapsamda toplantıda, Türkiye'deki en büyük AmCham (Türk Amerikan iş adamları Derneği) ve YASED üyesi yerleşik firmalar bulunuyor. Microsoft ve Google gibi firmaların yöneticilerinin de toplantıda hazır bulunacağı belirtilmişti.

Ekonomik gelişmeler ele alındı

Bilişimden gıda sektörüne birçok firma yöneticisinin katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler ve son ekonomik gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar