Erdoğan'dan ABD'ye yanıt: Ne yapmalı alkış mı tutmalı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Temsilci Genç Buluşması ve TRT Spor Yıldız Tanıtım Programı'na katıldı

Erdoğan'dan ABD'ye yanıt: Ne yapmalı alkış mı tutmalı? - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"Aramızda ülkemizin 81 vilayetinin yanı sıra KKTC'den gelen gençlerimiz bulunuyor. Sizlerin nezdinde milletimizin her bir ferdinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla yakılan İstiklal Meşalesi dalga dalga tüm Anadolu'yu sarmış ve Cumhuriyet'le hedefine ulaşmıştır.

1 22
 
Erdoğan'dan ABD'ye yanıt: Ne yapmalı alkış mı tutmalı? - Sayfa 2

Samsun'a 102 yıl önce ayak basan öncü kadronun kutlu yürüyüşünde verilen her mesaj 'Ya istiklal ya ölüm' kararlılığının ifadesidir. Böylesi önemli önemli sembolün gençlere emanet edilmesi büyük ve güçlü Türkiye2nin inşasını sizlerle birlikte yürütme kararlılığımızın isabetini gösteriyor.

2 22
 
Erdoğan'dan ABD'ye yanıt: Ne yapmalı alkış mı tutmalı? - Sayfa 3

1000 yıldır her karış toprağını alın terimizle ve kanımızla sulayarak vatanımız haline getirdiğimiz bu topraklardaki mücadelemizin devam edeceği anlaşılıyor. Osmanlıyı yıkmakla yetinmeyenlerin Anadolu'yu da milletimize mezar etme heveslerini kursaklarında bırakmıştık. Ülkemizin bütünlüğüne, kardeşliğimize saldırılar çeşitli kisveler altında sürmüştür. Demokraside ve ekonomide geri kalmışlığı bize dayatanlar vesayetten darbelere, provokasyonlara kadar her yolu ve yöntemi denemişlerdir. Türkiye'nin başlattığı kalkınma hamlesinin önünü kesenler bu sinsi oyuna hizmet etmişlerdir.

3 22
 
Erdoğan'dan ABD'ye yanıt: Ne yapmalı alkış mı tutmalı? - Sayfa 4

Son 19 yıldır sağladığımız istikrar ve güven iklimiyle ülkemiz kendi potansiyelini hayata geçirme imkanını bulmuştur. Kabul edilen Türkiye halen içinden geçmekte olduğu süreci tamamladığında 21'inci yüzyılın lider ülkesi olarak küresel sistemde hak ettiği yeri alacaktır.

4 22