için kaldı

Erdoğan'dan 20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanuna onay

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yeni üniversite kurulmasını ve emeklilere bayram ikramiyesini öngören kanunu onayladı.

Erdoğan'dan 20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanuna onay
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
17 Mayıs 2018 Perşembe 15:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 yeni üniversitenin kurulmasını onayladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığı kanunla Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi adlarıyla 16 devlet üniversitesi kurulacak.

 Kanunla 4 tane de vakıf üniversitesi kurulacak. Ankara Medipol Üniversitesi, İstanbul Atlas Üniversitesi, Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi, İzmir Tınaztepe Üniversitesi adıyla yeni vakıf üniversitesi açılacak.

EMEKLİLERE İKRAMİYE ONAYLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum yasalarını KHK ile hayata geçirme imkanı tanıyan "Yetki Kanunu"nu onayladı.

Erdoğan, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi gibi düzenlemeleri içeren kanunu da onayladı. Emeklilere ödenecek ikramiyenin eşit şekilde dağıtılamayacağı iddialarını Başbakan Yıldırım yalanlayarak, "Herkese net bin TL vereceğiz. Brüt filan değil" açıklamasını yapmıştı.   

 

CHP'li Özgür Özel: Onaylanan yetki kanunu için AYM'ye başvuracağız

CHP'li Özgür Özel yaptığı açıklamada, "Onaylanan yetki kanunu için AYM'ye başvuracağız" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar