Dünya basınında yerli otomobil!

Türkiye’de olduğu kadar dünya basınında da yerli otomobil konuşuldu. Daily Mail Türkiye'nin ilk yerli otomobili ile ilgili attığı başlıkta, "Türkiye elektrikli arabasını Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla'ya meydan okumayı umduğu 300 mil menzilli TOGG prototipini tanıttı." ifadelerini kullandı.

Dünya basınında yerli otomobil!
Son Güncelleme: 28 Aralık 2019 Cumartesi 11:45
28 Aralık 2019 Cumartesi 11:36

Türkiye’nin ilk otomobili Devrim’den yaklaşık 60 yıl sonra yerli otomobil dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tanıtıldı. elevizyonların son dakika olarak aktardığı tanıtımda, biri SUV diğeri Sedan olmak üzere iki otomobil modeli gösterildi.

Dünya çapında "trend topic" olan Türkiye'nin otomobili, #Yerlioto hashtagi ile dünya gündeminde ilk sıralarda yerini aldı.

Reuters, AP haber ajanslarının dünyaya servis ettiği yerli otomobil haberi büyük ilgi gördü.

Hürriyet'te yer alan habere göre Reuters haber ajansı yerli otomobil haberini abonelerine "Türkiye 3,7 milyar dolarlık ilk yerli otomobil projesini tanıttı " başlığıyla sundu.

El Cezire," Türkiye ilk yerli otomobilini tanıttı" başlığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yer verdi.

The Washington Post haberi "Türk lider ilk yerli otomobilin prototipini tanıttı" manşetiyle gördü.

Erdoğan'ın Türkiye'nin otomobilini sadece yurt içinde satmayı amaçlamakla kalmayıp aynı zamanda Avrupa'dan başlayarak küresel bir marka olmasını istediğini söylediği belirtildi.

İngiliz gazetesi Daily Mail'in attığı başlık ise dikkat çekti.

Daily Mail Türkiye'nin ilk yerli otomobili ile ilgili attığı başlıkta, "Türkiye elektrikli arabasını Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla'ya meydan okumayı umduğu 300 mil menzilli TOGG prototipini tanıttı." ifadelerini kullandı

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar