Erdoğan: Seçimden sonra ilk işimiz OHAL’i kaldırmak olacak

Katıldığı programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerden sonra göreve devam etmesi durumunda OHAL’i kaldıracaklarını söyledi.

Erdoğan: Seçimden sonra ilk işimiz OHAL’i kaldırmak olacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
14 Haziran 2018 Perşembe 09:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 YV ve 360’ın ortak düzenlediği programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Trabzon’da çoşkulu bir miting yaptıklarını ve Ovit Tüneli’nin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.

“RUSYA’YA S-500 TEKLİFİ YAPTIM”

 S-400 füzelerinin bazı NATO üyesi ülkelerinin konseptine ters olduğunu ifade eden Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Yunanistan'ın S-300'leri var. Şu anda onda S-300 varken ona böyle bir şeyi söylemiyorsun. Öbür tarafta NATO dışında aynı şekilde Suriye'de bunlar var, herhangi bir şey söylemiyorsun. Türkiye'ye gelince böyle bir takılma politikası, bunu anlamak mümkün değil. Biz savunma sanayiine yönelik kendi ihtiyacımız olan ne gerekiyorsa bunların gayreti içindeyiz. Paranız olsa bile vermiyorlar. Ben kendi silahlarımı niye yapmamayım? Biz dedik ki 'Bunları beraber yapalım', ona da gelmiyorlar. Rusya bize sağ olsun çok uygun şartlarda kredi verdi. Hem de işin ikinci, üçüncü kademesinde ortaklaşa bir üretime gireceğiz. Ayrıca S-500'lerin ortak yapılması konusunda Rusya'ya teklif yaptım."

 “MOODY’S’E BİR OPERASYON ÇEKECEĞİZ”

 Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s hakkında da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah 24 Haziran'dan sonra o Moody's'e bir operasyon biz çekeceğiz. Biz Moody's'in üyesi olmadığımız halde olur olmaz açıklamalar yapıyor. Sıfır açıklaması yaptı, büyüme 7,4 çıktı. Ayıp denen bir şey var. Sen bu kadar önemli konumda bir firma olacaksın ve 'Türkiye'yi nasıl karalarım, onu nasıl zor duruma sokarım' diye adımlar atacaksın. Başaramayacaklar." değerlendirmesini yaptı.”

“İLK İŞİMİZ OHAL’İ KALDIRMAK”

 Cumhurbaşkanı Erdoğan Fetullahçı Terör Örgütü’nün yaptığı 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL’in kaldırılıp kaldırılmayacağı sorusuna şu yanıtı verdi:

“OHAL'in kampanyalara yansıyan en ufak yanı yok ki. Bir tane örnek versinler, OHAL nerede hangi kampanyayı engelledi? Bir defa bu OHAL, bizim göreve geldiğimiz zamandaki OHAL değil. Bu OHAL, tam aksine şu andaki terör tehdidi altındaki bölgeleri, bu tehditten kurtarmaya yönelik bir güvenlik tedbiridir. Biz göreve geldiğimizde OHAL vardı. Biz bir ayda kaldırdık. Bize o zaman 'Sadece OHAL'i kaldırın yeter' dediler ama yetmedi. Ondan sonra da terör aldı başını yürüdü. 24 Haziran'dan sonra bu göreve devamım halinde ilk işimiz inşallah OHAL'i kaldırmak olacaktır. OHAL'i kaldırmak demek, tamamıyla yok etmek, geri dönmemek anlamında değil. Biz terörü gördüğümüzde en sert tedbir neyse onu yine alırız. Fransa OHAL'i kaldırdı mı tamamen?”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar