için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs-ü Şerif üzerindeki haklarımızdan taviz vermemekte kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, AK Parti'de büyükelçilere verilen iftar yemeğinin ardından yaptığı açıklamalarda, "Kudüs-ü Şerif üzerindeki haklarımızdan taviz vermemekte kararlıyız. İlk kıblemizi, on yıllardır kan, gözyaşı ve işgalden beslenen bir devletin insafına asla terk etmeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs-ü Şerif üzerindeki haklarımızdan taviz vermemekte kararlıyız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
21 Mayıs 2018 Pazartesi 22:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''14 Mayıs'ta ABD'nin attığı adım 62 Filistinli, kardeşimizin şehit olmasına neden oldu. Filistinli  kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Amerika'nın eline Filistinli çocukların kanı bulaştı kanı. Anaların kucağında katledilen bebeklerin utancı bu katillere suç işleme cesaretini verenlerin de yüzüne yapışmıştır. Bebek katillerinin sırtını sıvazlayan bir anlayışın demokrasiden bahsetmesi kendi kendine çelişki örneğidir.'' şeklinde konuştu.

Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek için 3 günlük milli yas ilan ettik diyen Erdoğan,  "Yaralanan kardeşlerimizin tedavileri için çalışmalara başladık. Acil insani yardım ulaştırdık. İİT'nı acil toplantıya çağırdık, 72 saat sonra 50 ülkenin katılımıyla olağanüstü İslam Zirvesi gerçekleştirdik. Filistin devletinin resmen tanınması çağrısında bulunduk.'' açıklamasında bulundu.

"KUDÜS İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs-ü Şerif üzerindeki haklarımızdan taviz vermemekte kararlıyız. İlk kıblemizi, on yıllardır kan, gözyaşı ve işgalden beslenen bir devletin insafına asla terk etmeyeceğiz. Kudüs üç semavi dinin mensupları için de barış, huzur ve eman yurdu olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar