için kaldı

Erdoğan'dan EYT açıklaması: Seçim kaybetsek de yokum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı kampüsünde düzenlenen açılış töreninde konuştu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, kamuoyunda merak edilen EYT hakkında net mesajlar verdi.

Erdoğan'dan EYT açıklaması: Seçim kaybetsek de yokum
Son Güncelleme: 16 Kasım 2019 Cumartesi 15:51
16 Kasım 2019 Cumartesi 15:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı kampüsünde düzenlenen Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezleri toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları;

“17 yılda emekli maaşlarını 4 kata varan oranlarda artırdık. Prim ödemesine ve yılına bakmaksızın hiçbir emekli maaşının bin liranın altında kalmamasını sağladık.

“Birinci sınıf hizmet”

 Ülkemizde genel sağlık sigortası şemsiyesi dışında kimseyi bırakmayacak bir sistem kurduk. Bu sistemde herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sunuyoruz. Sağlık karnesi gibi, yeşil kart gibi vatandaşın işini zorlaştıran ya da rencide eden uygulamaların tamamına son verdik. Artık vatandaşlarımız istedikleri hastaneden sağlık hizmeti alabilmekte, istedikleri eczaneden ilaçlarını temin edebilmektedir.

İstihdam politikası

Kayıt dışı istihdamı yüzde 52'den yüzde 36 seviyesine indirdik. Aktif sigortalı sayısını 12 milyondan 21 milyon 410 bine çıkardık.

İnsanımıza sadece iş değil, yüksek hayat standardı da sağlamayı amaçlıyoruz. Bunun için istihdam politikası geliştirilmesine önem veriyoruz.

Daha önce yüzde 8,4 seviyesine kadar düşürdüğümüz işsizlik oranı, geçtiğimiz yılın ağustos ayında maruz kaldığımız kur, enflasyon, faiz saldırısının ardından yüzde 14e kadar çıktı. Bu oranın özellikle eylül verisinin de belli olmasıyla birlikte yeniden düşmeye başlamasını bekliyoruz.

"Faiz daha da inecek"

Faiz, yüzde 40'a doğru gitmişti. Merkez Bankası Başkanını görevden aldık. Yeni Merkez Bankası Başkanımızla beraber şu anda faiz oranı yüzde 13,5a kadar indi, daha da inecek. Enflasyon da tek haneli rakama inecek 2020'de.

Şehir hastaneleri için 'Zarar ediyor' diyor. Halkıma hizmette zarar ediyorsak edelim. Ama bunlar götürdüler hep götürdüler. Onun için de halka hizmet edemediler.

"Seçem kaybetsek de yokum" 

Tutturmuş EYT. İskandinav ülkeleri bu sistemle battı. Bizim ülkemizin başına da erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını da hemen alsın. Milletimizin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar