Erdoğan: Dünyada oluşan korkuları ortadan kaldırmıştır

Kuzey Kore Lideri Kim ile Güney Kore Lideri Moon görüşmesi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyadaki oluşan korkuları, endişeleri ortadan kaldıran bir görüşme olmuştur. Temenni ediyoruz ki bu kararlılık bundan sonra da aynen devam eder." dedi.

Erdoğan: Dünyada oluşan korkuları ortadan kaldırmıştır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
2 Mayıs 2018 Çarşamba 07:42

 Kuzey Kore lideri Kim ile Güney Kore lideri Moon, iki ülke sınırı arasında bir araya gelmiş ve nükleer ve kimyasal silah konularında uzlaşmışlardı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan ziyaretinden sonra Güney Kore’yi ziyaret etti. İki lider daha sonra basın toplantısı düzenledi.

Sözlerine , “Sayın Başkan, öncelikle geldiğimiz andan itibaren şu ana kadar gösterilen ev sahipliğine çok çok teşekkür ediyorum." diyerek başlayan Erdoğan, Güney Kore ve Kuzey Kore görüşmesine de değindi. Her şeyden önce Güney Kore ve Kuzey Kore arasında yapılan, dünya barışına çok ciddi katkısı olacak görüşme dolayısıyla şahsı ve milleti adına tebriklerini ileten Erdoğan, "Zira dünyadaki oluşan korkuları, endişeleri ortadan kaldıran bir görüşme olmuştur. Bunu başarılı bir şekilde gerçekleştirmeniz sebebiyle sizleri tebrik ediyoruz. Temenni ediyoruz ki bu kararlılık bundan sonra da aynen devam eder." değerlendirmesinde bulundu.

 Erdoğan, Kuzey Kore’nin farklı ülkelerle de temasa geçmesinin daha olumlu olacağını belirtti. Erdoğan, “Bizler Türkiye olarak, bu konuda üzerimize düşen görev neyse bunları yapmaya hazırız.” ifadesini kullandı.

Güney Kore ve Türkiye ilişkilerinin özellikle son dönemde çok iyi bir noktada olduğunu belirten Erdoğan, yaklaşık 7,5 milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahip olunduğunu söyledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar