Erdoğan: Bize ambargo uygulayanlar, katilleri silah ve mühimmata boğdu

3. Afrika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Barış Pınarı Harekatı’ndan dolayı bize silah ambargosu uygulayanlar o günlerde eli kanlı katilleri silah ve mühimmata boğdu." dedi

Erdoğan: Bize ambargo uygulayanlar, katilleri silah ve mühimmata boğdu
Son Güncelleme: 19 Ekim 2019 Cumartesi 12:24
19 Ekim 2019 Cumartesi 12:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi'nde konuştu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, silah ambargosu hakkında da konuştu

"Afrika ile altın çağ"

"Çabalarımız neticesinde, Türkiye-Afrika ilişkilerini 15 yıl önce hayal dahi edilemeyecek bir seviyeye getirdik" diyen Erdoğan, yatırımcıların Afrika'nın kalkındırılmasını sağlayan projelere önem verdiğini söyledi. Kıta ile münasebetin altın çağının yaşandığının altını çizen Erdoğan, “24 milyar doları bulan ikili ticaret artıyor. Turizm güçleniyor, her seviyede karşılıklı ziyaretler sıklaşıyor. Ticaretimizin önümüzdeki dönemde 50 milyar dolar seviyesinin de üzerine çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

"Ruanda'yı seyrettiler"

Ekonomik kalkınmayı çok görüyorlar diyen Erdoğan, “Ellerindeki her imkanı kullanıyorlar kıtanın tarihi biraz da bu yüzden yıkımların, soykırımların tarihidir. 1994’teki Ruanda soykırımda hangi sömürgeci devletin parmağı olduğunu biliyorsunuz. Batı dünyası ve BM, Ruanda’da tam 3 ay boyunca 800 bin insanın vahşice öldürülmesini seyretmiştir” ifadelerini kullandı. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ders verenin geçmişi"

Barış Pınarı Harekatı’ndan dolayı bize silah ambargosu uygulayanlar o günlerde eli kanlı katilleri silah ve mühimmata boğdu. Batılı devletler soykırımcılara silah satışını durdurmayı akıllarından bile geçirmemişlerdi. Somali’nin arka planında kimlerin bulunduğu malumunuz. Orta Afrika Cumhuriyeti’ni karıştıranlar da yine aynı odaklar. Libya’nın istikrara kavuşmaması için savaş baronlarını destekleyenlerin de kimler olduğunu biliyoruz. Birçok karışıklığın adından batılı silah ve petrol şirketleri çıkıyor. Bize ders verenlerin geçmişinde ya işgal ya katliam ya da sömürgecilik lekesi var."

“Sebep Neokolonyalizm"

Günümüzde kıtanın onca zenginliğine rağmen halen açlıkla gündeme gelmesinin sebebi neokolonyalizm” diyen Erdoğan, “Dünya beşten büyüktür diyerek Kudüs kırmızı çizgimiz diyerek adaletsizliklere karşı tepkimizi koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Terör örgütlerinin verdiği zarara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizler de gittiğimiz yerlerde adı Mustafa, Ahmet, Abdullah olan ancak İslamla bağını koparmış pek çok insana ne yazık ki rastlıyoruz. Bu tabloda büyük güçlerce yürütülen misyonerlik faaliyetlerinin çok ciddi etkisi vardır. DEAŞ, Boko Haram, FETÖ gibi terör örgütleri de bu sürece katkı sunuyorlar" dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar