için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşı olmamış öğretmenlerden haftada 2 kez PCR testi isteyeceğiz

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantının ardından kameraların karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşı olmamış öğretmenlerden haftada 2 kez PCR testi isteyeceğiz
Son Güncelleme: 19 Ağustos 2021 Perşembe 20:16
19 Ağustos 2021 Perşembe 20:10

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bir aylık aranın ardından Beştepe'de toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan kabinenin gündeminde Afganistan'daki gelişmeler, koronavirüsle mücadele, doğal afetler ve yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları bulunuyordu.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, 5 saat 20 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarda bulunuyor:

ORMAN YANGINLARI

Böylesine bir felaketi dahi istismar edenlere rağmen milletimizle birlikte bu büyük afetin üstesinden gelmeyi başardık. Ülkemizde 54 farklı yerde çıkan yangınlarda yaklaşık 150 bin hektarlık alan etkilenmiştir. Evleri tamamen kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımıza en geç 1 yıl içinde yeni konutları teslim edilecektir. Yanan ormanlarımız, Anayasamızın 169. maddesine uygun şekilde tekrar canlandırılacak, tarım ve turizm dahil kesinlikle başka amaç için kullanılmayacaktır.

SEL FELAKETLERİ

25 günlük yağışlar ülkemizin diğer bölgelerindeki yıllık yağışların birkaç kat üzerindedir.

AFAD KAMPANYASI

Kabinemizdeki Bakanlarımız ve çalışma arkadaşlarımızla 7 milyon 430 bin liralık katkıyla bu kampanyaya iştirak etme kararı aldık.

DOĞAL AFETLERE HAZIRLIK

İklim değişikliğinin yol açtığı doğal afetlerin giderek artacağı görülüyor. Yaşadığımız hadiseler bu konudaki kapasitemizi daha da geliştirmemiz gerektiğini gösteriyor. Felaket ne kadar büyük olursa olsun devletin hazırlıklarının da o kadar büyük olması gerekiyor. Planlarımızı gözden geçirip yenileyeceğiz. gereken adımları atıyoruz. Afetler konusundaki ihtisas kurumumuz AFAD'ı daha da güçlendireceğiz.

Vatandaşlarımız müsterih olsun elbette giden canları geri getiremeyiz ama diğer tüm zararları gidereceğiz. Yanan her ağacın yerine fazlasını dikeceğiz. 

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Okullarda 6 Eylül'de eğitime başlanacak okullarda görev alacak henüz aşı olmamış öğretmen ve çalışanlardan haftada en az 2 defa PCR testi yapmasını isteyeceğiz. Aşı olmayan üniversite öğrenci ve öğretim üyelerinden de PCR testi isteyeceğiz.

ZORUNLU PCR TESTİ

Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar