için kaldı

Karamollaoğlu: Enflasyonu tek haneye indireceklerdi, şu an üç haneli

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Karamollaoğlu, iktidara "'Enflasyonu tek haneye indireceğiz' demişlerdi. Şu an enflasyon ne durumda. Hayaller tek haneli, gerçekler ise 3 haneli" sözleriyle tepki gösterdi.

Karamollaoğlu: Enflasyonu tek haneye indireceklerdi, şu an üç haneli
Son Güncelleme: 5 Ekim 2022 Çarşamba 15:24
5 Ekim 2022 Çarşamba 15:20

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde haftalık basın toplantısı düzenledi, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Türkiye'nin ekonomisinin iyi gitmediğini, Türkiye'deki enflasyonun Arjantin'in dahi gerisinde kaldığını belirten Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi 1Ekim'de, TBMM'de Yeni Yasama Dönemi başladı. Ardından da 2 Ekim'de, yeni bir başlangıç ve inşa süreci için bir araya gelen 6 siyasi partinin liderleri olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdik. İlk kez bir araya geldiğimiz 12 Şubat'tan bugüne, samimiyet ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Bizim en ufak bir tereddütümüz yoktur, 85 milyon insanımız da müsterih olsun: Ortak akılla belirleyeceğimiz ortak Cumhurbaşkanı adayımız Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır! Ayrıca TBMM aritmetiğinde de çoğunluğu elde ederek, ülkemizin tüm problemlerine hızlı ve kalıcı çözümler üreteceğiz"

'İNSANCA YAŞANAN BİR TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

"Türkiye’nin ihtiyacı olan adalet, refah, huzur ve kardeşliği tesis etmek için. İnsanların içinde giderek sönmekte olan umudu yeniden diriltmek için. Doğduğu ve doyduğu topraklara gün be gün küsen gençlerimizi yeniden bu ülkeyle barıştırmak için, Baskı, hukuksuzluk, ekonomik kriz ve sosyal adaletsizlik nedeniyle bunalan toplumumuza rahat bir nefes aldırmak için. Çalıştığı halde her geçen gün daha da yoksullaşan; geleceğinden endişe eden memurlarımızın, esnafımızın, çiftçimizin, asgari ücretli emekçilerimizin ve emeklilerimizin alın terinin hakkı için. Geçmişte örselenen, bugünse korkutulmaya çalışılan toplumumuzun tüm kesimleri için. Özetle; “insanca yaşam”ın mümkün olduğu, insanca yaşanan bir Türkiye için, her zamankinden çok daha kararlı ve azimli bir şekilde yolumuza devam edeceğiz."

"Bugün sabaha karşı yakıt fiyatlarına yeni bir zam yapıldı. Ankara'da metreküp olan doğalgaz, 2022 yılında 5 liranın üzerine çıktı. Rusya'ya olan doğal gaz borcumuzun ertelenme için başvuru yapıldı. Ülkenin temerrüde düşme risk primi yükseldi. Türkiye hiç olmadığı kadar kırılgan durumdadır." dedi.

'BÜYÜK SLOGANLAR EKONOMİYE ÇARE OLMUYOR'

Vatandaşın, artık 'ekonomik düzelecek, her şey iyi, güzel' cümlelere inanmadığını aktaran Karamollaoğlu, "Vatandaş artık bu rakamlara itibar etmiyor. Vatandaş aldığının fiyatına bakıyor. Vatandaş bu sorunları görmesin diye, asgari ücrete büyük zam yapmayı düşünüyorlar. Ama yapacakları zamda fayda etmeyecek. Yine vatandaş zarar görecek. Yine borçlu duruma düşecek. Büyük sloganlar atmak ekonomiye çare olmuyor, yetmiyor" diye belirtti.

'ENFLASYONU TEK HANEYE İNDİRECEĞİZ' DEDİLER, ENFLASYON ŞU AN ÜÇ HANELİ'

AK Parti iktidarının seçimleri kazanırken, 'ekonomide büyük bir çağ atlatacağız' dediğini söyleyen Karamollaoğlu," AK Parti iktidarı geçmişte hangi sözleri verdi? 'Dünyanın ilk 10 iyi ekonomisi arasına gireceğiz'. Bu sözü verirken dünyanın en iyi 16 ekonomisine sahiptik. Şuan 20 sıraya düştük. 'Enflasyonu tek haneye indireceğiz' demişlerdi. Hayaller tek haneli, gerçekler 3 haneli"

Karamollaoğlu konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

"Vatandaşa zenginleşmeyi vaat ettiler. Siz yanlış bir ekonomik modeli hayata geçirirseniz, ekonomiyi düzeltemezsiniz. 20 yıldır ekonomiyi düzeltemeyen iktidar, 5 yıl daha yetki istiyor. 20 yıl düzeltemeyen, 5 yılda nasıl düzeltsin.

Biz Saadet Partisi olarak, bu 20 yıldır süren enkazı ortadan kaldırmak için yola çıktık. Toplumsal kutuplaşmaya son vereceğiz. Yaşanabilir, Türkiye'yi hep birlikte inşaa edeceğiz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar