Çocuk işçilerin en fazla çalıştığı sektör hangisi?

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün raporuna göre, tüm dünyada 152 milyon çocuk işçi bulunuyor. En fazla çocuk işçi ise tarımda. Tarımı sırasıyla hizmet ve sanayi sektörü izliyor.

Çocuk işçilerin en fazla çalıştığı sektör hangisi? - Sayfa 1

Tüm dünyada 153 milyon çocuk işçi bulunuyor. Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) raporuna göre ‘tehlikeli’ işlerde çalışan çocuk işçi sayısı ise 73 milyon.

1 15
 
Çocuk işçilerin en fazla çalıştığı sektör hangisi? - Sayfa 2

 Çocuk işçilerin en fazla olduğu sektör yüzde 70.9’luk oranla tarım sektörü, bunu hizmet sektörü ve sanayi sektörü takip ediyor.

2 15
 
Çocuk işçilerin en fazla çalıştığı sektör hangisi? - Sayfa 3

Çalışma hayatının en önemli sorunlarından biri olan çocuk işçiliği; "Çoğu kez çocukları çocukluklarını yaşamaktan alıkoyan, potansiyellerini ve saygınlıklarını eksilten, fiziksel ve zihinsel gelişimleri açısından zararlı işler" olarak tanımlanıyor.

3 15
 
Çocuk işçilerin en fazla çalıştığı sektör hangisi? - Sayfa 4

Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) tarafından hazırlanan "Çocuk İşçiliği Küresel Tahminler Raporu"na göre, tüm dünyada 73 milyonu "tehlikeli" işlerde olmak üzere halen 152 milyon çocuk işçinin -her 10 çocuktan biri- olduğu dikkati çekiyor. Bu çocukların 88 milyonu erkek, 64 milyonu ise kızdan oluşuyor.

4 15