En az 115 bin sağlık çalışanı hayatını kaybetti

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs salgınında son durumla ilgili açıklama yaptı. DSÖ Direktörü Ghebreyesus, ülkeler arasındaki eşitsizlikleri salgının büyümesine neden olduğunun altını çizerek salgın sürencinde en az 115 bin sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini tahmin ettiklerini söyledi.

En az 115 bin sağlık çalışanı hayatını kaybetti
Son Güncelleme: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 15:22
24 Mayıs 2021 Pazartesi 15:14

 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelinde etkisini sürdüren koronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu yıl, şu ana kadar 2020'deki toplam rakamdan daha fazla koronavirüs vakasının bildirildiğine dikkat çeken Ghebreyesus, ölümlerin de haftalar içerisinde geçen yılki toplam sayıyı geride bırakacağını söyledi.

 

 

SKANDAL EŞİTSİZLİKLER SALGININ BÜYÜMESİNE NEDEN OLUYOR

DSÖ Genel Direktörü, aşı dağıtımındaki "skandal eşitsizliklerin" salgının sürmesine yol açtığını vurguladı; DSÖ üyelerini aşı kampanyalarını destekleyerek her ülkede yıl sonuna kadar en az yüzde 30 aşılama oranına ulaşılmasını sağlamaya çağırdı.Ghebreyesus ayrıca, koronayla mücadelede dünyada en az 115 bin sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini tahmin ettiklerini açıkladı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar