Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görev değişimi

Görevden alınan Celal Uzunkaya’nın yerine Emniyet Genel Müdürü olarak Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görev değişimi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
18 Temmuz 2019 Perşembe 07:57

Emniyet Genel Müdürlüğüne Celal Uzunkaya'nın yerine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı.

Emniyet Eski Genel Müdür Celal Uzunkaya ise Bakanlık Emrine alındı. Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş'ın yerine ise Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan atandı. Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim ise Bayburt Valiliği görevine atandı.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklama

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yapılan atama hakkında şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanmıştır. Yayımlanan Atama Kararına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü görevine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atanmıştır.

Mehmet Aktaş’tan boşalan Şırnak Valiliği’ne, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Valiliği’ne ise bir dönem Hakkari Belediye Başkan vekilliği görevini de yürüten Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim atanmıştır.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya İçişleri Bakanlığı emrinde Bakanlık Müşavirliğine görevlendirilmiştir.

Mehmet Aktaş kimdir?

1968 yılında Elazığ ilinde doğdu. 1986 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1990 yılında mezun oldu.1994 yılında girdiği sınavı kazanarak Malatya Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Adaylık sürecinde 8 ay süreyle İngiltere'de dil ve İngiliz Yönetim Sistemi ile ilgili eğitim aldı.

Aksaray-Gülağaç, Malatya-Kuluncak, Muş-Hasköy, Düzce-Cumayeri ve Rize-Çayeli ilçelerinde Kaymakamlık yaptı.

2010-2014 yılları arasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nde sırasıyla Şube Müdürü, Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Şubat 2014 kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı görevine getirilen Vali AKTAŞ 1 Haziran 2016 tarihli Valiler Kararnamesi ile Karabük Valiliğine atandı.

21 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Şırnak'a atanan Vali AKTAŞ 18.07.2019 tarihli kararnameye kadar görevine devam etmiştir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar