Emine Erdoğan'dan çevre mesajı

İstanbul Uluslararası Çevre Zirvesi ve Fuarı'nda konuşan Emine Erdoğan, "Çevreyle kurulan ilişki ahlak ilişkisidir. Bugün olduğu kadar gelecek nesillerinde yaşam kalitesinden sorumluyuz" dedi.

Emine Erdoğan'dan çevre mesajı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
7 Aralık 2018 Cuma 20:25

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen İstanbul Uluslararası Çevre Zirvesi ve Fuarı, bugün başladı. Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen zirveye, Sıfır Atık Projesine öncülük eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın yanı sıra, ulusal ve uluslararası konuşmacılar, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, şehir plancıları, sanayiciler, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ve sektör temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

"Geçmişteki sıkıntılar bizlere ders oldu"

Zirvede açılış konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptı. İstanbul'un 1994'ten önce çok sıkıntılı dönemler yaşadığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra değişimleri başlattığını hatırlatan Mevlüt Uysal, "İstanbul'un denizleri ve sahilleri kullanılır ve girilir hale geldi. Marmara'da her sahil denize girilebilir bir hal alsın istiyoruz. İstanbul'da toplanan atıklardan da elektrik üretir hale geldik. Geçmişte yaşanan sıkıntılar da bizlere ders oldu. O eksikleri de bertaraf etme konusunda önemli bir mesafe aldık. Çevre adına, suların temizlenmesi ve atıkların toplanması adına önemli bir sorumluluklarımız olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

"Çevreyle kurulan ilişki ahlak ilişkisidir"

"Çevreyle kurulan ilişki ahlak ilişkisidir" diyen Erdoğan, "Bugünden olduğu kadar gelecek nesillerinde yaşam kalitesinden sorumluyuz. Dünyayı mülkiyetine geçirme yarışında kazanan kimse olmayacaktır. Bu bağlamda çevre sorunları ile mücadele ederken, meselenin etik ve dini boyutu bizi motive edebilir" diye konuştu.

Emine Erdoğan sadece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresindeki ramakların son derece umut verici olduğunu söyleyerek, 11 ay boyunca 35 bin kağıt atığın ayrıştırıldığını ve bununla birlikte bin 110 kişinin oksijen ihtiyacını karşılayacak 590 yetişkin ağacın korunması sağlandığını sözlerine ekledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Emine Erdoğan'a konuşmalarının ardından banktan ve atıklardan yapılan gitar hediye etti. Emine Erdoğan ise bu hediyeden dolayı Uysal'a teşekkür ederek, çevreci çocuklar ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Zirveyi dinleyen vatandaşlar ise konuşmaların sona ermesinin ardından fuar alanında çevre ile alakalı yapılan çalışmaları inceledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar