Dünyada bir ilk! El Salvador'da Bitcoin resmi para birimi oluyor

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele gelecek hafta Bitcoin'i yasal bir para birimi olarak tanımlayan getiren yasa teklifini kongreye yollayacağını açıkladı. Yasanın kongreden geçmesiyle El Salvador Bitcoin'i resmi bir para birimi olarak tanıyan ilk ülke olacak.

Dünyada bir ilk! El Salvador'da Bitcoin resmi para birimi oluyor
Son Güncelleme: 6 Haziran 2021 Pazar 11:46
6 Haziran 2021 Pazar 11:43

El Salvador Bitcoin'i yasal bir ödeme aracı oalrak kabul etmeye hazırlanıyor. Miami'de düzenlenen Bitcoin 2021 Konferansı'na video mesaj yollayan El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele gelecek hafta Bitcoin'i ödeme aracı olarak tanımlayan yasayı kongreye yollayacağını açıkladı.

Söz konusu yasayla beraber ülkede kripto parayla ticaret yapılmasının önünde herhangi bir engel kalmayacak. El Salvador'da şu anda para birimi olarak ABD Doları kullanılıyor. Yasanın kongreden geçmesiyle dolarla beraber Bitcoin de günlük işlemlerde kullanılmaya başlayacak.

Bukele, mesajında bu kararın kısa vadede ülkede istihdamı ve finansal erişimi artıracağını belirtti. NayibBukele, kararın orta vadeli yararlarını da anlattı. Ancak bu esnada kopan alkış ve çığlık tufanı yüzünden mesajın söz konusu kısmı anlaşılamadı.

Bukele bu duyurunun yer aldığı videoyu sosyal medya hesaplarından 'Geleceğe hoşgeldiniz' mesajıyla paylaştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar